JT: Europos pinigai prisidėjo prie migrantų kankinimo ir sekso vergijos Libijoje | KaunoDiena.lt

JT: EUROPOS PINIGAI PRISIDĖJO PRIE MIGRANTŲ KANKINIMO IR SEKSO VERGIJOS LIBIJOJE

Jungtinių Tautų tyrimas, kurio išvados paskelbtos pirmadienį, parodė, kad Europos Sąjungos finansavimas padeda išnaudoti migrantus Libijoje, kur jie sistemingai kankinami ir imami į sekso vergiją.

Tyrimo išvadose reiškiamas susirūpinimas dėl blogėjančios žmogaus teisių padėties šioje konflikto draskomoje Šiaurės Afrikos šalyje ir įspėjama, kad ES remia kai kurias organizacijas, pažeidinėjančias migrantų teises.

„Mes nesakome, kad ES ir jos valstybės narės įvykdė šiuos nusikaltimus“, – žurnalistams sakė tyrėjas Chaloka Beyani (Čaloka Bejanis). Tačiau jis pridūrė, kad „teikiama parama padeda vykdyti nusikaltimus“.

Galutinėje ataskaitoje JT nepriklausoma faktų nustatymo misija Libijoje daro išvadą, jog „yra pagrindo manyti, kad valstybės saugumo pajėgos ir ginkluotos sukarintos grupuotės įvykdė daugybę karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui“.

„Ypač nukenčia migrantai ir yra daugybė įrodymų“, kad sulaikymo centruose jie „sistemingai kankinami“, rašoma joje.

Misijos vadovo Mohamedo Auajjaro (Mohamedo Auadžaro) teigimu, tyrėjai nustatė, jog sulaikymo centruose, kuriuos kontroliuoja Libijos kovos su nelegalia migracija direktoratas (DCMI) ir šalies pakrančių apsaugos tarnyba, prieš migrantus buvo vykdomi nusikaltimai žmoniškumui.

Buvęs Maroko teisingumo ministras sakė, kad „šie subjektai gauna techninę, logistinę ir piniginę paramą iš Europos Sąjungos ir jos valstybių narių“ migrantams sulaikyti ir sugrąžinti.

Pasak Ch. Beyani, „akivaizdu, jog DCIM yra atsakinga už daugybę nusikaltimų žmoniškumui jos vadovaujamuose sulaikymo centruose. Tai palengvino ES teikiama parama.“

Grupės ataskaitoje teigiama, jog yra pagrįstų priežasčių manyti, kad migrantai tampa sekso vergijos, kuri yra nusikaltimas žmoniškumui, aukomis.

Tyrėjai išreiškė susirūpinimą dėl Libijos gyventojų ir migrantų laisvės ribojimo visoje šalyje. Tai, pasak jų, taip pat gali būti laikoma nusikaltimu žmoniškumui.

Jie nustatė daugybę „savavališko sulaikymo, nužudymo, kankinimo, žaginimo, pavergimo, sekso vergijos, neteisminio nužudymo ir prievartinio dingimo atvejų, patvirtinančių, kad tokie nusikaltimai Libijoje plačiai paplitę“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

KONSERVAI bent nusiprauskite, susitvarkykite išvaizdą, kad

nedarytumėte GĖDOS lietuviams. ---kad iš tolo pažinti konservatkgebistą , siūlau jiems uždėti skiriamą ŽENKLĄ , panašiai , kaip KRIKŠČIONYBĖS pradžioje , priverstinai buvo uždėtos BERETĖS žydams, kurias dėvi iki šiol

o

kur dar ursul su gzybovskos fondais bei obam pso vyrusais bei kauketom /vertybem/ sionsatanystines saikos ????z

>uz tai...

tavo rozzija gali tik beginklius vaikus naikinti, daugiau nieko. Greit dvesite kacapai, jau greit...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS