JT: pasaulis išgyvena didžiausią žmogaus teisių nesėkmių kaskadą | KaunoDiena.lt

JT: PASAULIS IŠGYVENA DIDŽIAUSIĄ ŽMOGAUS TEISIŲ NESĖKMIŲ KASKADĄ

Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarė pirmadienį paragino „suderintais veiksmais“ padėti atsigauti po didžiausio per kelis dešimtmečius žmogaus teisių padėties pablogėjimo pasaulyje ir, be kitų dalykų, atkreipė dėmesį į padėtį Kinijoje, Rusijoje bei Etiopijoje.

„Kad atsigautume po didžiausios ir sunkiausios per mūsų gyvenimo laiką nesėkmių žmogaus teisių (srityje) kaskados, mums reikia gyvenimą keičiančios vizijos ir suderintų veiksmų“, – prasidedant JT Žmogaus teisių tarybos 47 sesijai sakė Michelle Bachelet (Mišel Bačelet).

„Itin didelis skurdas, nelygybė ir neteisybė auga. Demokratinė ir pilietinė erdvė mąžta“, – įspėjo ji.

JT žmogaus teisių komisarė išreiškė didelį susirūpinimą dėl padėties virtinėje valstybių, bet nurodė, kad itin didelį nerimą jai kelia pranešimai apie „rimtus pažeidimus“ karo draskomame Etiopijos šiauriniame Tigrėjaus regione, kur badas gresia maždaug 350 tūkst. žmonių.

M. Bachelet atkreipė dėmesį į „neteismines egzekucijas, savavališkus areštus ir sulaikymą, lytinį smurtą prieš vaikus ir suaugusiuosius, priverstinį perkėlimą“, ir sakė turinti „patikimų pranešimų“, kad Eritrėjos kariai vis dar veikia šiame regione.

Kitose Etiopijos dalyse, kur pirmadienį vyksta rinkimai, taip pat esama „nerimą keliančių kruvino etninio smurto ir smurto tarp bendruomenių incidentų“, priverstinio perkėlimo, susijusių su vis didėjančiu susiskaldymu dėl senų nuoskaudų, sakė M. Bachelet.

„Tęsiamas karinių pajėgų dislokavimas nėra ilgalaikis sprendinys“, – sakė ji ir paragino surengti nacionalinį dialogą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS