JT pasibaisėjusios 34 metų kalinimo bausme moteriai Saudo Arabijoje už tviterio žinutes | KaunoDiena.lt

JT PASIBAISĖJUSIOS 34 METŲ KALINIMO BAUSME MOTERIAI SAUDO ARABIJOJE UŽ TVITERIO ŽINUTES

Jungtinės Tautos (JT) su pasipiktinimu reagavo į Saudo Arabijoje moteriai skirtą 34 metų laisvės atėmimo bausmę už vyriausybei kritiškas tviterio žinutes.

„Esame pasibaisėję bausme doktorantei Salmai al-Schebab dėl virtinės tviterio žinučių politinėmis ir žmogaus teisių temomis Saudo Arabijoje“, – penktadienį sakė JT Žmogaus teisių biuro atstovė Liz Throssel.

Moteris „dėl tokio elgesio niekada neturėjo būtu sulaikyta ir teisiama“, – kritikavo atstovė.

Dviejų vaikų motina ir doktorantė S. al-Schihab iš tikrųjų gyvena Didžiojoje Britanijoje. Lankydamasi gimtojoje Saudo Arabijoje, ji 2021 metų sausį buvo sulaikyta likus kelioms dienoms iki planuoto išvykimo. Moteris priklauso šiitų mažumai, kuri sunitiškoje šalyje yra diskriminuojama ir persekiojama.

Pradžioje jai buvo skirti šešeri metai kalėjimo, tačiau apeliaciniame teisme bausmė padidinta iki 34 metų. Paskelbdama savo tviterio žinutes, ji esą padėjo vyriausybės kritikams „trikdyti viešąją tvarką“, teigiama teismo dokumentuose.

L. Throssel paragino institucijas paleisti S. al-Schihab ir peržiūrėti visus nuosprendžius žmogaus teisių gynėjams, skirtus dėl žodžio laisvės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JAV prezidento trumfo byla matet

nu va...atrode kietas beveik nemirtingas vyras nu bet i jis su savo milijonais negali atsimust kai ji virskina demokratijos slibinas....

usa demokratija.... normalu

pazekit i rusija i ukraina....ka te taip toli....va pazekit i ietuva uz komentara nepalanku valdzios strukturom lengvai galima uzsidirbt policijos reida ,krata atvesdinaima aresta teisma gerai jei bauda a jei ponas tyrejas gaus nurodima kompiuterije rast pronografijos ir rusu kontrozvalgybos yrasu i tai dar i kalejima suorganizuos.... juk klaipedos meruj berods taip ir nutiko...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS