JT užmezgė oficialius ryšius su Talibano valdomu Afganistanu | KaunoDiena.lt

JT UŽMEZGĖ OFICIALIUS RYŠIUS SU TALIBANO VALDOMU AFGANISTANU

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ketvirtadienį nubalsavo užmegzti oficialius ryšius su Talibano valdomu Afganistanu, kuris dar nėra pelnęs plataus tarptautinio pripažinimo.

Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kurioje islamistų kovotojų judėjimo pavadinimas neminimas, bet suteikiamas vienų metų mandatas JT politinei misijai Afganistane. Šis žingsnis argumentuojamas būtinybe atkurti taiką šalyje.

Rezoliucija buvo priimta 14 balsų, susilaikius vienintelei Rusijai.

Rezoliucijoje nubrėžiamos kelios bendradarbiavimo su Kabulu kryptys, įskaitant humanitarinius, politinius ir žmogaus teisių reikalus, taip pat moterų, vaikų ir žiniasklaidos darbuotojų teises.

„Šis naujas UNAMA (JT misijos Afganistane) mandatas yra gyvybiškai svarbus ne vien siekiant reaguoti į gresiančią humanitarinę ir ekonominę krizę, bet ir siekiant aukštesnio taikos ir stabilumo Afganistane tikslo“, – naujienų agentūrai AFP po balsavimo sakė Norvegijos ambasadorė prie JT Mona Juul (Mona Jūl), kurios šalis parengė dokumento tekstą.

„Taryba šiuo nauju mandatu siunčia aiškią žinią: UNAMA turi atlikti esminį vaidmenį stiprinant taiką ir stabilumą Afganistane, taip pat palaikyti Afganistano žmones, patiriančius beprecedenčių iššūkių ir netikrumą“, – pabrėžė M. Juul.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AA

الجهاد‎

SUSIJUSIOS NAUJIENOS