JT vadovas: COVID-19 pandemija įstūmė į skurdą 100 mln. žmonių | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS: COVID-19 PANDEMIJA ĮSTŪMĖ Į SKURDĄ 100 MLN. ŽMONIŲ

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas dar kartą sukritikavo vakcinų paskirstymo nelygybę, dėl kurios, anot jo, COVID-19 pandemijos našta neproporcingai teko nepasiturintiems žmonėms, rašo „Euronews“.

A. Guterresas per Tarptautinio valiutos fondo (TVF) organizuotą renginį teigė, kad stinga pasaulinio solidarumo, o konflikto zonose ir trapiose valstybėse gyvenantys žmonės kenčia labiausiai iš visų.

Jis nurodė, kad nuo pandemijos pradžios į skurdą įsmuko 100 mln. žmonių, o 4 mlrd. žmonių neturi socialinės paramos, sveikatos priežiūros ir darbo vietos apsaugos.

Tokia nelygybė, anot A. Guterreso, „išpurena dirvą smurtui ir konfliktui“.

JT vadovas teigė, kad pagrindinė problema yra ta, kad kol išsivysčiusios valstybės turi prieigą prie vakcinų ir gali skiepyti savo gyventojus, skurdesnės šalys vis dar neturi to, ko joms reikia.

„Vakcinų nelygybė yra moralinį pasipiktinimą keliantis dalykas, kuris pasmerkia pasaulį dar milijonams mirčių ir pratęsia ekonomikos sulėtėjimą, galintį kainuoti trilijonus dolerių, o nuo to labiausiai nukenčia skurdžiausios šalys“, – kalbėjo jis.

A. Guterresas paragino valstybes paremti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pasaulinę skiepijimo nuo COVID-19 strategiją, pagal kurią siekiama iki 2022 m. paskiepyti 70 proc. kiekvienos šalies gyventojų.

„Krizės ir konflikto veikiamose šalyse vakcinacijai reikės tikslinių investicijų į vietinius pristatymo mechanizmus ir pajėgumus, – teigė jis. – Tai ne tik užtikrins spartų ir sąžiningą vakcinų pristatymą, tačiau ir sustiprins vietos ir nacionalines sveikatos priežiūros sistemas bei padės užkirsti kelią ateities pandemijoms.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kad nuo prievartynio marm a liavimo mirs ta zmones tai /gerai/?juk vyksta 2s genocidas AA plus skurdas ir tai pagal bilgeic svab technologijas mazinant /populiacija/?======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS