JT vadovas Davoso lyderiams: paskiepykite visą pasaulį, kad baigtųsi pandemija | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS DAVOSO LYDERIAMS: PASKIEPYKITE VISĄ PASAULĮ, KAD BAIGTŲSI PANDEMIJA

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pirmadienį kalbėdamas virtualiame Davoso forume pareiškė, kad pasaulis privalo nuo COVID-19 paskiepyti visus gyventojus, kad pagaliau užbaigtų šią pandemiją.

Tradiciškai Šveicarijos Alpėse vykstantis pasaulio politikos ir verslo lyderių susibūrimas jau antrus metus iš eilės rengiamas virtualiai dėl pandemijos, kuri nerodo pasitraukimo ženklų.

„Pastarieji dveji metai parodė paprastą, bet žiaurią tiesą – jei paliksime ką nors, paliksime visus“, – sakė Jungtinių Tautų generalinis sekretorius.

„Jeigu nepaskiepysime visų žmonių, sudarysime sąlygas naujoms viruso atmainoms plisti per sienas ir stabdyti kasdienį gyvenimą bei ekonomiką“, – kalbėjo jis.

Anot A. Guterreso, tarptautinei bendruomenei reikia „teisingai ir sąžiningai stoti prieš pandemiją“.

Jis pabrėžė, kad Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pernai rudenį užsibrėžė iki 2021 metų pabaigos paskiepyti 40 procentų planetos gyventojų, o iki šių metų vidurio – 70 procentų.

„Net nepriartėjome prie šių tikslų“, – kalbėjo JT vadovas Pasaulio ekonomikos forume.

„Vakcinacijos rodikliai dideles pajamas turinčiose šalyse, deja, septynis kartus didesni nei Afrikos šalyse. Mums reikia teisingo vakcinų platinimo ir (jo reikia) dabar“, – pridūrė jis.

Pasak A. Guterreso, farmacijos bendrovės turėtų „solidarizuotis su besivystančiomis šalimis ir pasidalinti licencijomis,  žiniomis ir technologijomis, kad visi galėtume rasti išeitį iš šios pandemijos“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jūs čia rimtai?

Ko taip skuba?Bijo,kad tuoj viskas išlįs į dienos šviesą ir laukia Musolinio ateitis?! Žmonės vis mažiau tiki fakedemija,nes viską pamatė ir patyrė patys.To pasekoje nebeliko baimės ir atėjo tiesos suvokimas.

Pilietis

Nesiskiepijau ir nesiskiepinsiu lugoninei net ligu knygeles nera nes nesilankau ir nesirgau gyvenime mokykloi pamenu visus skiepijo y pety as namo isejau likau be skiepo, ir nezadu dabar kazkam leist eksperimentiny marmala leistis kai aiskiai parodo kad suda prastume, zmones net tingi pasiteirauti kodel be bar kodu kodel be recepto jeigu skirti tik su recepto, daktarai sypsosi kai paklausi, kada zmones atsibus ir supras, zinot kada po penkiu metu kai viso prades krist nuo atsiradusiu letiniu ir salutiniu ligu, o tada bus dar formacininkams uzdarbis

Jo

Pavelavot pandemija baigsis pavasar ir skiepai cia ne pri ko is pradziu aisku buvo kad kol nepersirgs 60 proc gyventoju niekas nepasibaigs taip ir bus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS