JT vadovas kritikuoja Rusijos rinkimus okupuotose Ukrainos teritorijose | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS KRITIKUOJA RUSIJOS RINKIMUS OKUPUOTOSE UKRAINOS TERITORIJOSE

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas kritikuoja Rusijos prezidento rinkimus okupuotose Ukrainos teritorijose.

A. Guterresas primena, kad bandymas neteisėtai aneksuoti šiuos Ukrainos regionus pagal tarptautinę teisę negalioja, penktadienį Niujorke sakė jo atstovas Stéphanas Dujarricas. „Jungtinės Tautos toliau remia Ukrainos suverenumą, nepriklausomybę, vienybę ir teritorinį vientisumą tarptautiniu mastu pripažįstamų sienų ribose“, – pažymėjo jis.

Ginčytini Rusijos prezidento rinkimai prasidėjo penktadienį ir truks iki sekmadienio. Okupuotose Ukrainos teritorijose Donecke, Luhanske, Zaporižioje ir Chersone, Maskvos duomenimis, balsavimo teisę turi 4,5 mln. rinkėjų. Balsavimas vyksta ir Ukrainos Juodosios jūros Krymo pusiasalyje, kurį Maskva aneksavo jau 2014 m.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Neptunas

Kam įdomi šių parsidavusiu organizacijų nuomonė, JT, PSO ir kitų prisiveisusiu kontorų? Pasodinti ten ir nurodinėja kaip ir ką kam daryti, o atsakomybės jokios, tik vykdo savo šeimininkų įsakymus .

Vatnykas tipiškas

Tatukas labai blogai atrodo. Ir nusišneka vis labiau .. Ar tik šiemet nesulauksim trijų dienų gedulo ?

Optimizuotas žmoga

Na ir kas iš tos jūsų kritikos ar piktinimosi?Rusų laivas kaip ir mūsiškis Durnių plaukia SAVO kursu ir tiek visai nekreipdamas dėmesio į navigatorių rodomą na...kryptį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS