JT vadovas: žmonijos priklausomybė nuo iškastinio kuro „atvėrė vartus į pragarą“ | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS: ŽMONIJOS PRIKLAUSOMYBĖ NUO IŠKASTINIO KURO „ATVĖRĖ VARTUS Į PRAGARĄ“

  • 2

Žmonijos priklausomybė nuo iškastinio kuro „atvėrė vartus į pragarą“, trečiadienį pareiškė Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas), atidaręs aukšto lygio aukščiausiojo lygio susitikimą klimato klausimais.

A. Guterresas kalbėjo apie, jo žodžiais tariant, siaubingą karštį ir istorinius gaisrus, kuriuos pakurstė šiltnamio efektą sukeliančios dujos, tačiau pabrėžė, kad ateitis nėra nulemta ir dar ne per vėlu apriboti pasaulinės temperatūros kilimą iki tarptautinio tikslo – ne daugiau kaip 1,5 laipsnio Celsijaus palyginti su ikiindustriniu laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ne iskastinis

klimato kaita didina,o Medxiu stoka ,žeme yra praradus 25 -40 % savo Žalumos ,o Medziai yra zemes plauciai filtruojsntys Ora ! Kada Pasaulio Mulkiai ta supras ?

ispanų /portugalu Sava Morozovas, kuriam trūksta Lenino

Pažiūrėjus į snukį a.guterro abejotina, kad jis valgo šiaudus/ląstelienos ir pupas ir gyvena ne kaip dauguma komunaliniame bute, dėl kuriu jis" rūpinasi", bet turbūt nuosavame name ir dėl tvarumo, nemirė, kai jo atžalos sulaukė pilnametystės, kad atlaisvinti vieta po saulę ir neekvoti bergždžiai gamtinius išteklius, tikras Sava Morozovas , kuris būdamas stambiu kapitalistu samdė Leniną kovoti su kapitalizmu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS