Jungtinė Karalystė atidarys ambasadas Čade ir Nigeryje | KaunoDiena.lt

JUNGTINĖ KARALYSTĖ ATIDARYS AMBASADAS ČADE IR NIGERYJE

  • 0

Didžioji Britanija trečiadienį pranešė, kad atidarys naujas ambasadas Čade ir Nigeryje, siekdama sustiprinti savo diplomatinį atstovavimą Afrikos neramiame Sachelio regione.

Apie tai buvo pranešta vyriausybės vadovei Theresai May (Terezai Mei) baigus vizitą Pietų Afrikos Respublikoje ir išvykus į Nigeriją. Tai yra pirmoji Th. May viešnagė Afrikos žemyne nuo tada, kai ji stojo prie Britanijos vyriausybės vairo. 

„Viename labiausiai pažeidžiamų Afrikos regionų stipriname savo palaikymą Afrikos šalių pastangoms kovoti su pagrindiniais nestabilumą ir konfliktus skatinančiais veiksniais“, – rašoma Britanijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime. 

„Ši plėtra apims aktyvesnį diplomatinį, gynybinį bei vystomąjį bendradarbiavimą ir sudarys sąlygas naujai partnerystei bei galimybėms bei sumažins potencialias grėsmes Jungtinės Karalystės ir Europos saugumui“, – priduriama jame.   

Šį regioną smarkiai nualino 2009 metais prasidėjęs džihadistų grupuotės „Boko Haram“ sukilimas, jau nusinešęs mažiausiai 20 tūkst. gyvybių, privertęs daugiau nei 2 mln. žmonių palikti savo namus  ir sukėlęs didžiulę humanitarinę krizę.   

Britanija turi biurus Čade ir Nigeryje, tačiau jos ambasadų čia nebuvo.

Britanijos interesais Čade rūpinosi Kamerūno sostinėje Jaundėje veikianti šalies diplomatinė misija, o Nigeryje –  ambasada Malio sostinėje Bamake.

Londonas taip pat sustiprins savo atstovavimą Bamake.

„Turime neleisti regioninių konfliktų kurstomam nestabilumui Sachelyje toliau stabdyti vystymąsi ir išplisti į likusią Afriką ar Europą“, – sakė Afrikos reikalų ministrė Harriett Baldwin (Hariet Boldvin).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS