Jungtinėje Karalystėje mokiniai ir studentai nuo pirmadienio grįš į ugdymo įstaigas | KaunoDiena.lt

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE MOKINIAI IR STUDENTAI NUO PIRMADIENIO GRĮŠ Į UGDYMO ĮSTAIGAS

  • 0

Didžiosios Britanijos mokiniai ir studentai rengiasi nuo pirmadienio grįžti į mokyklas po du mėnesius trukusio karantino vyriausybei įgyvendinant planą, kuris, pasak premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono, padės užtikrinti, kad šalis „priartės prie normalumo pojūčio“.

Mokyklų atidarymas yra pirmasis žingsnis JK vyriausybės plane palaipsniui švelninti dėl COVID-19 įvestus apribojimus, šalyje įsibėgėjant vakcinavimo kampanijai. Manoma, kad visi apribojimai bus panaikinti iki birželio mėnesio.

Vykdant planą, milijonai vidurinių mokyklų ir aukštųjų mokyklų mokinių ir studentų, grįžtančių į JK klases, per pirmąsias kelias savaites bus tiriami dėl koronaviruso, kadangi vyriausybė siekia užtikrinti, kad besimptomiai atvejai būtų laiku nustatyti ir atitinkami moksleiviai ir studentai izoliuoti, taip išvengiant visos mokyklos uždarymo.

„Mes atsargiai vertiname savo požiūrį, siekdami užtikrinti, kad nepanaikintume iki šiol padarytos pažangos“, – sakoma B. Johnsono pranešime, raginančiame visus, turinčius tam teisę, pasiskiepyti.

Aukštosioms mokykloms ir kolegijoms bus leidžiama vėl atsidaryti etapais, kad būtų galima atlikti tris tyrimų ratus. Taip pat mokiniams ir studentams bus išdalyti testai, kad jie galėtų atlikti bent po du tyrimus namuose. JK vyriausybė išplatino beveik 57 mln. greitųjų testų rinkinių visos šalies mokykloms, nors yra nerimaujančių dėl testų tikslumo ir kad mokiniai gali būti priversti be reikalo izoliuotis.

Visgi Susan Hopkins (Sjuzan Hopkins) iš Anglijos visuomenės sveikatos agentūros (Public Health England, PHE) sekmadienį teigė, kad klaidingai teigiamų tyrimų pavojaus rizika yra labai maža. Karantino metu mokyklose buvo atlikta daugiau nei 5 mln. greitųjų tyrimų, iš jų 1 mln. praėjusią savaitę, pranešė vyriausybė.

Duomenys, surinkti atliekant greituosius testus per pastarąsias aštuonias savaites, rodo, kad „klaidingai teigiamų rezultatų rizika yra labai maža, mažiau nei 1 iš 1000, – kanalui BBC teigė S. Hopkins. – O testas, kuris parodo klaidingai teigiamą rezultatą mažiau nei vieną kartą iš tūkstančio, yra labai geras testas.“

Norėdami padėti vaikams, mėnesių mėnesiais priverstiems mokytis internetu, pasivyti programas, pareigūnai svarsto pratęsti mokslo metų trukmę, sutrumpinti vasaros atostogas ar pridėti papildomą trimestrą. Britų mokinių vasaros atostogos ir taip būna trumpesnės nei amerikiečių, o dažniausiai jos prasideda nuo liepos vidurio.

„Vertiname daugybę priemonių, – kanalui „Sky News“ teigė JK švietimo sekretorius Gavinas Williamsonas (Geivinas Viljamsonas). – Turime įvertinti tai, kas turės didžiausią teigiamą poveikį vaikų gyvenimui“.

Didžiojoje Britanijoje užfiksuotas didžiausias koronaviruso protrūkis Europoje – čia infekcija pražudė jau beveik 125 000 žmonių. Visgi šalis sugebėjo vakcinavimo kampaniją vykdyti greičiau nei JAV ir Europos Sąjungą, o iki šiol beveik pirmąją vakcinos doze paskiepyti beveik 22 mln. šalies suaugusiųjų.

Didžioji Britanija yra patvirtinusi tris vakcinas, sukurtas bendrovių „Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“, ir ketina visus suaugusius gyventojus paskiepyti iki liepos mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS