Jungtinėje Karalystėje nuo koronaviruso infekcijos mirė 13-metis | KaunoDiena.lt

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE NUO KORONAVIRUSO INFEKCIJOS MIRĖ 13-METIS

  • 2

Jungtinėje Karalystėje mirė 13-metis berniukas, kuriam buvo diagnozuota koronavirusinė infekcija COVID-19, antradienį pranešė ligoninės atstovai ir vaiko šeima.

Berniuko artimieji sakė, kad vaikas nesirgo jokiomis lėtinėmis ligomis. 

Berniukas mirė pirmadienį Karališkojo koledžo ligoninėje Londone. Manoma, kad jis yra jauniausias nuo COVID-19 Jungtinėje Karalystėje miręs asmuo.

Antradienį Belgija pranešė, kad šalyje mirė 12 metų mergaitė, kuriai buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija. Ši mergaitė kol kas yra jauniausia koronaviruso epidemijos auka Europoje. 

Mirusio berniuko Ismailo Mohamedo Abdulwahabo (Ismailo Mohamedo Abdulvahabo) artimieji sakė, kad prieš hospitalizaciją jam „pasireiškė [ligos] simptomai, tapo sunku kvėpuoti“. 

„Jam buvo prijungtas dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas, sukelta dirbtinė koma. Deja, vakar ryte jis mirė“, – antradienį sakė šeimos draugas Markas Stephensonas (Markas Stivensonas) ir pridūrė: „Esame sugniuždyti.“

Karališkojo koledžo lektorė Nathalie MacDermott (Natali Makdermot) sakė: „Nors žinome, kad vaikams rizika sirgti sunkia COVID-19 ligos forma yra mažesnė nei suaugusiems žmonėms, šis atvejis išryškina, kaip svarbu, kad mes visi laikytumės atsargumo priemonių, kad būtų sulėtintas užkrato plitimas Jungtinėje Karalystėje ir visame pasaulyje.“   

Antradienį Jungtinė Karalystė pranešė, kad per praėjusią parą nuo koronaviruso infekcijos mirė dar 381 asmuo – tai didžiausias vienos paros aukų skaičius šalyje nuo pandemijos pradžios. Bendras mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 1 789.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vlada

geras zurnalistas, deda nuotraukas is izraelio galviu , straipsnis apie u.k.

..I.

O kodel nuotrauka ne is UK, o is Izraelio? :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS