Kaltina šventvagyste: bažnyčios prakartėlėje – dvi motinos | KaunoDiena.lt

KALTINA ŠVENTVAGYSTE: BAŽNYČIOS PRAKARTĖLĖJE – DVI MOTINOS

  • 18

Šventųjų Petro ir Povilo bažnyčios prakartėlėje vaizduojamos dvi motinos sukėlė katalikų pasipiktinimą Italijoje, skelbia „Sky News“.

Internetinėje peticijoje, kurią pasirašė daugiau nei 21 tūkst. žmonių, teigiama, kad ši scena prieštarauja Bažnyčios mokymams apie šeimą ir įteisina tos pačios lyties tėvus.

Tačiau Avellino provincijos miestelio bažnyčios kunigas apgynė savo prakartėlę.

„Šia scena norėjau parodyti, kad šeimos nebėra tik tradicinės“, – sakė tėvas Vitaliano Della Sala.

V. Della Sala Italijoje žinomas kaip kunigas, palaikantis LGBTQ bendruomenę.

Senatorius Maurizio Gasparri iš partijos „Forza Italia“ teigė, kad prakartėlė įžeidžia visus, kurie visada gerbė ir atsidavė Šventajai šeimai, rašo „Reuters“.

O grupė „Pro-Vita & Famiglia“ tai pavadino „gėdingu ir šventvagišku“ elgesiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Alio, Vatikane

Kazin kodel tarp tu "arabu" tiek daug iskrypeliu? O Romos kataliku baznycia nesureaguos i tokius issidirbinejimus?

R

Prieš tai rasiusiam ir kunigui, Negalima klastoti istorijos, ji yra tokia kokia buvo. Jeigu nesilankė Izraelyje ir nematė tikrų praeities įrodymų - labai gaila. Kunigas yra tarpininkas tarp Dievo ir žmogaus, kiti tarpininkai gali būti angelai ar kitos būtybės, netgi balandžiai ar kiti paukščiai. Norėdami įtikti vienai grupei žmonių , kurių Europoje tikrai niekas nepersekioja ir neuždarė į psichiatrines ar kalėjimus, kaip buvo tarybiniais metais, tikrai neturime iškreipti bendros vertybės- istorinės tiesos, kurią švenčiame šiandieną, šiąnakt gims Dievo siųstas sūnus Jėzus.

Normalu

Atėjo laikas atsiprašyti ne tik už raganų deginimą, rasizmą, aiškinant, kad kitos spalvos žmonės neturi dielis ir gali būti vergais, bet ir už kitų žmonių grupių persekiojimą ir niekinimą. Nors homo santykius nuodėme ir nusikaltimu padarė protestantai ir tik religijos įtakoje tai tapo liga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS