Kanada nuo 2021-ųjų uždraus vienkartinius plastiko gaminius | KaunoDiena.lt

KANADA NUO 2021-ŲJŲ UŽDRAUS VIENKARTINIUS PLASTIKO GAMINIUS

  • 1

Kanada nuo 2021 m. visiškai uždraus vienkartinius plastiko gaminius, tokius kaip maišeliai, puodeliai ir buteliai, paskelbė šalies premjeras Justinas Trudeau.

J. Trudeau teigimu, šiuo metu Kanadoje mažiau nei 10 proc. visų plastiko gaminių yra perdirbami.

„Man labai malonu pranešti, kad jau nuo 2021-ųjų Kanada uždraus kenksmingus vienkartinius plastikos gaminius nuo (vakarinės) pakrantės iki (rytinės) pakrantės“, – pristatydamas draudimą sakė J. Trudeau.

Kasmet apie milijonas paukščių ir maždaug 100 tūkst. jūros žinduolių visame pasaulyje susižeidžia ar žūsta įsipainioję į plastikines atliekas arba prariję plastiko dalių.

„Jūs visi girdėjote tas istorijas ir matėte tas nuotraukas. Tiesa sakant, man, kaip tėčiui, sunku tai paaiškinti savo vaikams“, – kalbėjo Kanados premjeras.

Pasak „CBS News“, Kanadoje nuo 2021 m. taip pat bus uždrausti plastikiniai šiaudeliai, ausų krapštukai, vienkartinės lėkštės ir stalo įrankiai. Taip šalies Vyriausybė siekia susidoroti su plastiko taršos problema šalyje.

Kanados žiniasklaidos šaltinių teigimu, uždrausdama plastiko gaminius, šalies Vyriausybė rėmėsi ES pasirinktu modeliu. Europos Parlamentas kovą nutarė nuo 2021-ųjų uždrausti vienkartinius plastiko gaminius.

Kanados aplinkosaugos ir klimato kaitos organizacijų teigimu, kanadiečiai kasdien išmeta per 34 mln. plastikinių maišelių, kuriems suirti neretai prireikia iki tūkstančio metų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Com

Kažin kada Europa tyšis šiam žingsniui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS