Kanadoje mirė 97-erių metų buvęs nacių mirties būrio narys | KaunoDiena.lt

KANADOJE MIRĖ 97-ERIŲ METŲ BUVĘS NACIŲ MIRTIES BŪRIO NARYS

Kanadoje, būdamas 97 metų, mirė buvęs nacių mirties būrio vertėjas Helmutas Oberlanderis, netrukus turėjęs būti išduotas, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Pirmadienį namuose miręs H. Oberlanderis pastaruoju metu gyveno Ontarijo provincijoje ir dar neseniai dirbo nekilnojamojo turto vystytoju, rašo žiniasklaida, remdamasi jo šeima.

2019 m. Kanados Aukščiausiojo Teismo sprendimas pašalino paskutinę kliūtį Otavai atimti iš H. Oberlanderio Kanados pilietybę. Jo advokatai, anksčiau sėkmingai atrėmęs tris bandymus atimti iš H. Oberlanderio pilietybę, tvirtino, kad H. Oberlanderiui buvo 17 metų, kai jis buvo pašauktas tarnauti į mobilųjį mirties būrį.

Remiantis teismo dokumentais, H. Oberlanderis gimė Ukrainoje 1924 metais ir per Antrąjį pasaulinį karą tapo Vokietijos piliečiu. Į Kanadą jis atvyko 1954-aisiais ir 1960 metais gavo Kanados pilietybę. Jo pilietybė buvo panaikinta paaiškėjus, kad teikdamas prašymą emigruoti jis neatskleidė savo tarnybos nacistinei Vokietijai.

Simono Wiesenthalio centras 2012 metais įtraukė H. Oberlanderį į dešimties labiausiai ieškomų nacių nusikaltėlių sąrašą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jinas

Visi Nacių ir kiti Didžiausi nusikaltėliai randą prieglobstį JAV ,Kanadoje ir kitose jos šalyse. Nestebuklas kad metų gyveno nesurastas.

Kaunas

Ten apgailestauti ,,kad tam fashistiniam skrabalui [[ likimas ar Kanada]]suteike galimybe ramiai nugyventi ir numirti ,o turejo buti pakartas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS