Kanadoje siautėjant miškų gaisrams, gyventojai bėga iš vieno didžiausių šiaurinių miestų | KaunoDiena.lt

KANADOJE SIAUTĖJANT MIŠKŲ GAISRAMS, GYVENTOJAI BĖGA IŠ VIENO DIDŽIAUSIŲ ŠIAURINIŲ MIESTŲ

  • 2

Vieno didžiausių Kanados šiaurinės dalies miestų Jelounaifo gyventojams trečiadienį buvo įsakyta evakuotis, perspėjant, kad iki savaitgalio jį gali pasiekti siautėjantys miškų gaisrai.

„Deja, situacija dėl miškų gaisrų vėl pablogėjo, į vakarus nuo Jelounaifo liepsnojančiam gaisrui dabar keliant realią grėsmę miestui“, – spaudos konferencijoje sakė Šiaurės Vakarų teritorijų aplinkos ministras Shane'as Thompsonas (Šeinas Tompsonas).

Jis įsakė beveik 20 tūkst. miesto gyventojų iki penktadienio vidurdienio išvykti iš miesto. Į pietus atidarytas tik vienas greitkelis. Taip pat organizuojami komerciniai ir kariniai skrydžiai.

Vėlai trečiadienį gaisras siautėjo už 17 km nuo regiono sostinės.

„Noriu pabrėžti, kad miestui tiesioginis pavojus negresia“, – sakė S. Thompsonas.

Tačiau jis pridūrė: „Jei nebus lietaus, gali būti, kad iki savaitgalio (gaisras) pasieks miesto pakraščius. Jei nusprendžiate pasilikti, rizikuojate savo ir kitų saugumu.“

Šios savaitės pradžioje Jelounaifas paskelbė nepaprastąją padėtį, kuri netrukus buvo išplėsta didžiulėje šiaurinėje Kanados teritorijoje. Šiuo metu didžiulėje šalies teritorijoje liepsnoja daugiau kaip tūkstantis gaisrų, iš jų apie 230 – Šiaurės Vakarų teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O kas mokes tarsos mokesti ? Kiek metu ir kiek tukstanciu automobiliu turetu vazineti kad taip uztersti gamta. Alio, su.pi.S.ti kovotojai su gamtos tarsa kur jus??? Ka? Washingtonas nedave komandos?

Girinis

kokie bejegiai žmones ,net Gesint nesugeba,Medziai žmonijos islikimas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS