Kanados premjeras įspėjo dėl Rusijos kišimosi į parlamento rinkimus | KaunoDiena.lt

KANADOS PREMJERAS ĮSPĖJO DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI Į PARLAMENTO RINKIMUS

  • 5

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) penktadienį įspėjo, kad Rusija gali bandyti kištis į Kanados parlamento rinkimus, kurie turėtų vykti šį rudenį.

„Per pastaruosius kelerius metus stebėjome vis didėjantį užsienio veikėjų kišimąsi į demokratinius procesus“, – spaudos konferencijoje Toronte pareiškė J. Trudeau.

„Labai aiškiai matėme, kad tokios šalys kaip Rusija, stovi už daugelio skaldančių kampanijų. Be to, žinome, kad socialiniuose tinkluose plinta daugybė priešinančių priemonių, dėl kurių mūsų politika tapo dar labiau susiskaldžiusi ir pripildyta pykčio nei anksčiau“, – pridūrė premjeras.

Labai aiškiai matėme, kad tokios šalys kaip Rusija, stovi už daugelio skaldančių kampanijų.

Be to, J. Trudeau pažymėjo: „Mūsų demokratinių institucijų ministrė Karina Gould (Karina Guld) ėmėsi kelių svarbių priemonių, siekdama užtikrinti, kad po šešių mėnesių vyksiančių rinkimų rezultatus nulemtų kanadiečiai.“

„Kanadiečiai to tikisi“, - pridūrė premjeras.

Kanados lyderis pakartojo užsienio reikalų ministrės Chrystios Freeland (Kristijos Friland) žodžius, kad išorinis kišimasis į būsimus rinkimus yra „labai tikėtinas“.

„Esame labai susirūpinę. Manome, kad kišimasis yra labai tikėtinas ir kad piktavaliai užsienio veikėjai jau dėjo pastangas sutrikdyti mūsų demokratiją“, – Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo Šiaurės Prancūzijoje kuluaruose pareiškė Ch. Freeland.

„Daugelyje liberalių demokratijų pastebime, kad pastangos dedamos nekonkretiems rinkimų rezultatams užtikrinti. Stengiamasi suskaldyti visuomenę ir paveikti mūsų, demokratiškų piliečių, požiūrį į demokratiją ir jos funkcionavimą“,  – kalbėjo ministrė.

Atsižvelgdama į kilusią riziką, šalies vyriausybė sausio pabaigoje paskelbė įkūrusi specialią darbo grupę, kovosiančią su dezinformacija ir užsienio kišimusi į būsimus rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Uzjurio princai be vertes.Ir visi tie susikti vakarai politika net bloga nuo ju.

taip

zydai mulkina jankius viska suversdami rusams ir tai daroma del ivaizdzio /blogo/ tas pat buvo ir su iraku ir visa azija ....

Putinskaja pomoika

Putinskaja pomoika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS