Kanados premjero žmona Moters dieną nori pagerbti ir vyrus | KaunoDiena.lt

KANADOS PREMJERO ŽMONA MOTERS DIENĄ NORI PAGERBTI IR VYRUS

  • 0

Kanados premjero Justino Trudeau (Džastino Triudo) žmona antradienį, Tarptautinės moters dienos išvakarėse, sukėlė audrą socialiniuose tinkluose, pasiūlydama šia proga pagerbti ir vyrus.

„Mums minint Tarptautinę moters dieną, pagerbkime savo gyvenimo berniukus ir vyrus, kurie skatina mus būti tuo, kas iš tikrųjų esame, kurie pagarbiai elgiasi su mergaitėmis ir moterimis“, – savo „Instagram“ paskyroje parašė Sophie Gregoire Trudeau (Sofi Greguar Triudo).

Ji paskelbė nuotrauką, kurioje ji su vyru, išdidžiai vadinančiu save feministu, laikosi už rankų ir žvelgia vienas kitam į akis.

S.Gregoire Trudeau paragino moteris skelbti nuotraukas, kuriose jos įsiamžinusios su savo sąjungininkais vyrais.

Prisijungimas prie šios iniciatyvos galėtų padėti „sukelti judėjimą, kuris įkvėptų daugiau vyrų prisidėti prie kovos už geresnį rytojų su lygiomis teisėmis ir galimybėmis kiekvienam ... Nes #EqualityMatters („Lygybė svarbi“)“, – rašė ji.

Jos nuotrauka ir komentaras sulaukė daug šiurkščios kritikos.

„Man niekada nereikėjo, kad kas laikytų mane už rankos, – „Twitter“ parašė konservatorių parlamentarė Michelle Rempel (Mišel Rempel). – Moters diena skirta moterims, ne vyrams!!“

Viena moteris iš Vankuverio pridūrė: „Tai taip problemiška, kad nė nežinau, nuo ko pradėti. Tarptautinė moters diena yra diena švęsti sąveikinį feminizmą ir pripažinti pastangas, kurias moterys dėjo dėl lygybės, tuo pačiu metu pripažįstant aktyvią mizoginiją, su kuria kasdien susiduria moterys ir moterimis save identifikuojantys asmenys. Tai NE vyrams skirta diena.“

S.Gregoire Trudeau, regis, ramiai pažiūrėjo į kritiką ir antradienį vakare parašė: „Na, dabar kalbamės!“

„Mūsų tikslas yra lyčių lygybė, ir kovai už ją reikės bendro vyrų ir moterų darbo: mūsų berniukų ir mergaičių auginimo, kad pakeistume padėtį, ranka rankon. Svarbu pripažinti, kad turėtume būti sąjungininkai šioje kelionėje“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS