Kanarų salas lapkritį pasiekė rekordinis skaičius migrantų | KaunoDiena.lt

KANARŲ SALAS LAPKRITĮ PASIEKĖ REKORDINIS SKAIČIUS MIGRANTŲ

Ispanijos Kanarų salas lapkritį pasiekė rekordinis skaičius migrantų – 8 157, ketvirtadienį parodė Vidaus reikalų ministerijos duomenys.

Tai reiškia, kad salyną nuo metų pradžios iš viso pasiekė beveik 20 tūkst. migrantų. Šis skaičius yra beveik 10 kartų didesnis nei pernai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenys rodo, kad nuo sausio 1 iki lapkričio 30 dienos salas pasiekė 19 566 žmonės, palyginti su 1 993 žmonėmis pernai.

Iš šio skaičiaus beveik 70 proc. atvyko rugsėjo ir spalio mėnesiais.

Migrantų skaičiaus padidėjimas primena 2006 m. vadinamąją „kanojų krizę“, kai salyną pasiekė 30 tūkst. migrantų.

Nors šių metų skaičiai nėra tokie dideli, kaip 2006 metais, Vidaus reikalų ministerijos atstovas sakė, kad nėra galimybės palyginti per mėnesį atvykusių migrantų skaičius, kadangi skiriasi dabartinis ir tuometis duomenų rinkimo būdas.

Siekiant suvaldyti krizę, Ispanija pradėjo statyti skubias stovyklas, galinčias talpinti iki 7 tūkst. žmonių. Šio projekto vertė siekia 84 mln. eurų, jis bus finansuojamas Europos lėšomis.

Salynas migrantus taip pat apgyvendina viešbučiuose, kurie šiuo metu nenaudojami dėl COVID-19 krizės.

Ispanija taip pat ėmėsi plėsti diplomatines pastangas įvairiose Afrikos valstybėse, siekiant apriboti migrantų atvykimą ir atnaujinti repatrijavimą, kurį įšaldė koronaviruso pandemija.

Atvykimai į salyną šiemet išaugo, ES sudarius susitarimų su Turkija, Libija ir Maroku, siekiant sumažinti srautus kitais populiariais migrantų maršrutais į Europą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

4

Geras buvo kurortas

nordland

ar jau "pabegeliu" nebeliko, gal labai jau kvailai tas zodis pradejo atrodyti ??

Siaubas

emociskai tai gaila zmoniu, bei mastant - tai kuo toliau tuo labiau chana Europai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS