Karo analitikai: artimiausiais mėnesiais tikėtinas naujas Rusijos karių puolimas | KaunoDiena.lt

KARO ANALITIKAI: ARTIMIAUSIAIS MĖNESIAIS TIKĖTINAS NAUJAS RUSIJOS KARIŲ PUOLIMAS

  • 0

Vakarų, Ukrainos ir Rusijos šaltiniai nurodo, kad šalis agresorė ruošiasi naujam puolimui, rašo UNIAN.

Remiantis Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaita, šie teiginiai patvirtina instituto vertinimą, kad artimiausiais mėnesiais puolimas yra labiausiai tikėtinas.

ISW pabrėžė NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pasisakymą, kad Aljansas tikisi naujo Rusijos puolimo. Taip pat įsimintinas yra ir Ukrainos sausumos pajėgų rezervų tarybos vadovo Ivano Timočko pareiškimas dėl Rusijos grupuotės Donbase stiprinimo. Tai gali būti dalis numatomo puolimo.

„J. Stoltenbergo ir I. Timočko pareiškimai patvirtina ankstesnes ISW prognozes, kad Rusijos pajėgos sudaro sąlygas artimiausiais mėnesiais pradėti puolimą. Greičiausiai – Luhansko srityje“, – rašoma pranešime.

Pastarosiomis dienomis vis dažniau spėjama, kad Rusija ruošiasi naujam puolimui prieš Ukrainą. Gruodį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas perspėjo, kad Rusija ruošia daugybę karių, kad pultų prieš Kyjivą ir kitus Ukrainos miestus.

Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba konstatavo, kad puolimas gali įvykti po vieno dviejų mėnesių, ir prognozavo okupantų vykdomų operacijų fronte suaktyvėjimą karo Ukrainoje metinių išvakarėse.

Sausio 30 dieną NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas paskelbė, kad rusų kariai ruošiasi naujam puolimui. Jis atkreipė dėmesį, kad tai liudija šalies agresorės planai Irane ir Šiaurės Korėjoje sutelkti daugiau nei 200 tūkst. žmonių ir įsigyti ginklų bei amunicijos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, atsakydamas į žurnalistų klausimą apie naują Rusijos galimybę artimiausiu metu surengti puolimą, sakė: „Kerštas, tai – suprantama. Jei atvirai, mes tikime, kad kerštas Donbase nesiliovė. Ir jis nuolat stiprėja. Kiekvieną dieną pas okupantus arba atsiranda naujų kariškių grupių, arba daugėja „Wagner“ samdinių.

Gairės: karas Ukrainoje, naujas puolimas, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS