Karščiui mušant rekordus oro uostuose alpsta keleiviai | KaunoDiena.lt

KARŠČIUI MUŠANT REKORDUS ORO UOSTUOSE ALPSTA KELEIVIAI

Europą alina beprecedentė karščio banga. Ekstremali temperatūra dusino Ispaniją ir Portugaliją, o šią savaitę karšti orai užplūs Jungtinę Karalystę ir Prancūziją, skelbia euronews.com.

Informuojama, kad Gatviko oro uoste Jungtinėje Karalystėje šeštadienį žmonės, palikti eilėje prie vartų be oro kondicionieriaus, „alpsta“ nuo karščio.

Vienas keliautojas tviteryje paskelbė, kad Gatviko oro uoste tvyro „visiškas chaosas“, teigdamas, kad oro temperatūra viduje pasiekė 26 laipsnius šilumos. Kiti teigė, kad terminalo viduje „verda“, o keleiviai dėl karščio jautėsi „blogai“.

Kita keliautoja pranešė, kad buvo įstrigęs laiptinėje prie išvykimo vartų. „EasyJet“ keleivė Debbie Shipley tviteryje parašė: „Norėčiau sužinoti, ar gerai užrakinti 40 žmonių laiptinėje? Mes vis dar esame čia, kai turėjome išvykti 5:55 val.“

Tviterio vartotojai teigė, kad grupė ten įstrigo dvi valandas. Oro uostas atsiprašė už vėlavimą ir nepatogumus, sukeltus klientams savaitgalį, sakydamas, kad dėl to kaltas darbuotojų trūkumas.

Tai įvyko po to, kai liepos 14 d. netoli oro uosto trūkus vandentiekio vamzdynui keleiviai liko be pilnai bėgančio vandens ir veikiant tik dviem tualetams.

JK meteorologijos tarnyba antradienį pranešė, kad Koningsbyje, Linkolnšyro grafystėje, užfiksuotas naujas preliminarus JK temperatūros rekordas – 40,3 laipsnio Celsijaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS