Kietasis „Brexitas“ labiausiai paveiktų Airiją, mažiausiai – Kroatiją | KaunoDiena.lt

KIETASIS „BREXITAS“ LABIAUSIAI PAVEIKTŲ AIRIJĄ, MAŽIAUSIAI – KROATIJĄ

Didžiosios Britanijos išstojimas iš ES be sutarties ypač smarkiai paveiktų Airiją, rodo Vokietijos ekonomikos tyrimo instituto „ifo“ atliktas tyrimas. Kieto „Brexito“ atveju gerovės lygis čia smuktų 8,16 proc. Toliau eina Liuksemburgas (minus 5,23 proc.) ir Malta (minus 5,19 proc.). Pačioje Jungtinėje Karalystėje gerovės praradimas siektų 2,76 proc., informuoja agentūra „Reuters“.

„Kieto „Brexito“ padariniai ES šalis nares paveiktų skirtingai“, – sakė „ifo“ tyrėja Marina Steininger. Mažiausiai nukentėtų Kroatija, kur gerovės lygis mažėtų 0,34 proc. ir Austrija (0,35 proc.). Palyginti mažus nuostolius patirtų ir Rumunija (0,37) bei Graikija ir Ispanija (po 0,39 proc.).

Tačiau būtų ir laimėtojų. Jei britai išstotų iš Bendrijos be sutarties, gerovės lygis ES nepriklausančioje Norvegijoje padidėtų 0,52 proc. Pasirašius laisvosios prekybos sutartį, čia kasmetinis realus vartojimas augtų tik 0,23 proc.

Didžioji Britanija nori iš ES išstoti spalio 31 dieną. Premjeras Borisas Johnsonas žada, esant reikalui, išvesti šalį iš Bendrijos ir be sutarties. Tai reikštų netvarkingą „Brexitą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Po Lietuvos išėjimo Sovietų sąjunga subyrėjo, negi tas pats ir ES po Brexit laukia?.. (tiesa, tuomet prie mūsų prisijungė Latvija su Estija; kas sekantis po Brexit?)

man

atrodo bus kitaip jav turi savu problemu su kinais o britai uzsidare ilgai su savo ekonomika neisilaikys nes europa nesikis ir prekyba vyks tik pagal sutarti o kas nores tartis su nepatikimu partneriu kuris visus apmove o dabar ir pats apsimaus odede /samas/ nepades.......

Kavenska

O kaip lietuvoj? Vis ziurim kazkur,kaip tikri lietuviai ir dziaugiames

SUSIJUSIOS NAUJIENOS