Kim Jong Unas pažadėjo padaryti galą Pietų Korėjai, jei būtų panaudota jėga | KaunoDiena.lt

KIM JONG UNAS PAŽADĖJO PADARYTI GALĄ PIETŲ KORĖJAI, JEI BŪTŲ PANAUDOTA JĖGA

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pažadėjo, kad Pchenjanas, jei būtų užpultas, nedvejodamas „padarytų galą“ Pietų Korėjai, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Pastaruoju metu šių dviejų šalių santykiai pasiekė lig šiol neregėtas žemumas.

Branduoliniais ginklais žvanginanti Šiaurės Korėja šiais metais Pietų Korėją pavadino savo „pagrindine prieše“, likvidavo agentūras, kurių darbas buvo vienyti abi šalis ir gerinti jų santykius, bei pagrasino karu, jei būtų pasikėsinta „nors į 0,001 milimetro“ jos teritorijos.

„Jei priešas išdrįstų prieš mūsų šalį panaudoti jėgą, mes priimsime drąsų sprendimą, pakeisiantį istorijos tėkmę, ir nedvejodami mobilizuosime visas supergalias, kad padarytume jam galą“, – Kim Jong Uno žodžius citavo Pchenjano oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„Taika nėra kažkas, ko derėtų melsti ar dėl ko reikėtų derėtis“, – pridūrė jis.

KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas šiuos žodžius pasakė kalbėdamas gynybos ministerijos renginyje, skirtame paminėti šalies kariuomenės įkūrimo metines.

Ši Kim Jong Uno kalba priminė praėjusį mėnesį valstybinėje žiniasklaidoje pasirodžiusius jo komentarus, kuriuose jis, kalbėdamas apie Pietų Korėją ir jos sąjungininkes Jungtines Amerikos Valstijas teigė, jog jo kariuomenė turėtų „sunaikinti“ priešus, jei būtų išprovokuota.

KCNA penktadienį paviešintuose vaizduose Kim Jong Unas matyti už rankos laikantis savo dukrą Ju Ae, kuri, kai kurių analitikų teigimu, yra ruošiama tapti nauja izoliuotos šalies vadove.

Taika nėra kažkas, ko derėtų melsti ar dėl ko reikėtų derėtis.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip juodu sutinka entuziastingus uniformuotų karių sveikinimus bei fotografuojasi su kariuomenės vadais.

Kim Jong Unas pareiškė, kad Pchenjano sprendimas įvardyti Seulą savo pagrindiniu priešu buvo teisinga priemonė.

„Sprendimas įvardyti (Pietų) Korėjos marionetes pagrindine mums priešiška tauta ir nuolatiniu priešu“ bei „nenumatytu atveju okupuoti ir sunaikinti jų teritoriją yra priimtas mūsų šalies vidinio saugumo labui“, – jo žodžius citavo KCNA.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas praėjusią savaitę pasakė, kad „neprotinga“ Šiaurės Korėjos vyriausybė iki balandį Seule įvyksiančių rinkimų gali imtis įvairių provokacijų, įskaitant kibernetines atakas bei brautis į šalies teritoriją naudodama dronus.

Sausį Seulo gynybos ministras pranešė, kad jei Šiaurės Korėjos režimas pradėtų karą, jo lauktų galas.

Formalusis Šiaurės Korėjos parlamentas trečiadienį nubalsavo už tai, kad būtų panaikinti įstatymai dėl ekonominio bendradarbiavimo su Pietų Korėja, pranešė KCNA.

Kim Jong Unas taip pat nurodė aktyviau vykdyti ginkluotės bandymus, kurių kontekste šiemet buvo paleista aibė sparnuotųjų raketų – analitikų nuomone, raketas Šiaurės Korėja gali perduoti Rusijai, kad ši jas panaudotų Ukrainoje.

Gairės: Šiaurės Korėja, Kim Jong Unas, Pietų Korėja, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS