Kinija apie JAV balsavimą dėl „TikTok“: tai yra visiška bandito logika | KaunoDiena.lt

KINIJA APIE JAV BALSAVIMĄ DĖL „TIKTOK“: TAI YRA VISIŠKA BANDITO LOGIKA

Kinija ketvirtadienį pareiškė, kad JAV Atstovų Rūmų sprendimas priimti įstatymo projektą, numatantį priversti „TikTok“ nutraukti ryšius su savo patronuojančiąja Kinijos įmone, antraip ši platforma gali būti uždrausta Jungtinėse Valstijose, yra pagrįstas „bandito logika“.

Ši trumpų vaizdo įrašų dalijimosi programėlė yra susilaukusi didžiulio populiarumo visame pasaulyje, tačiau tai, kad ji priklauso Kinijos technologijų milžinei „ByteDance“ ir galimai yra paklusni Pekino valdančiajai Komunistų partijai, pakurstė nuogąstavimus Vakarų šalių sostinėse.

Trečiadienį JAV Atstovų Rūmai didele balsų dauguma priėmė teisės akto projektą, kuris priverstų „TikTok“ atsiriboti nuo savo patronuojančiosios įmonės, antraip ši platforma gali būti uždrausta visoje šalyje. Projektas dar nepriimtas Senate, kur jis, kaip manoma, susidurs su sunkesniu išbandymu, kad galėtų tapti įstatymu.

„Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų priimtas įstatymo projektas nustumia JAV į priešingą sąžiningos konkurencijos principų ir tarptautinių ekonomikos bei prekybos taisyklių pusę“, – reguliarioje spaudos konferencijoje pareiškė užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas.

„Jei vadinamosios nacionalinio saugumo priežastys gali būti pasitelkiamos tam, kad būtų galima savavališkai užgniaužti puikias kitų šalių bendroves, tuomet visiškai nėra sąžiningumo ir teisingumo“, – sakė jis.

„Kai kas nors pamato gerą dalyką, kurį turi kitas žmogus, ir bando jį pasiimti sau, tai yra visiška bandito logika. JAV tvarkymasis su „TikTok“ incidentu leis pasauliui aiškiau pamatyti, ar vadinamosios JAV taisyklės ir tvarka yra naudingos pasauliui, ar tarnauja tik pačioms Jungtinėms Valstijoms“, – tvirtino atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

JAV nuo pat susikūrimo yra banditų valstybė.

Kas

Banditai ? KITAICAI rusijos karo rėmėjai !!! Ir taškas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS