Nori uždrausti drabužius, kurie „žeidžia tautos jausmus“: grėstų net kalėjimas | KaunoDiena.lt

NORI UŽDRAUSTI DRABUŽIUS, KURIE „ŽEIDŽIA TAUTOS JAUSMUS“: GRĖSTŲ NET KALĖJIMAS

  • 3

Įstatymo projektas, draudžiantis kalbėti ir rengtis „kenkiant Kinijos žmonių dvasiai“, šalyje sukėlė diskusijas, praneša BBC.

Jei įstatymas įsigaliotų, kaltais pripažintiems žmonėms gali būti skirta bauda arba įkalinimas, tačiau pasiūlyme dar nenurodoma, kas yra pažeidimas.

Ginčijamose nuostatose teigiama, kad žmonės, dėvintys ar verčiantys kitus dėvėti drabužius ir simbolius, kurie „kenkia Kinijos tautos dvasiai ar žeidžia jos jausmus“, gali būti sulaikyti iki penkiolikos dienų ir nubausti iki 5000 juanių (637 eurų) bauda.

Politikos mokslų ir teisės profesorė Zhao Hong teigė, kad aiškumo trūkumas gali pažeisti asmens teises.

Ji paminėjo vieną atvejį, kai buvo sulaikyta kimono vilkinti moteris ir apkaltinta „kivirčų kėlimu“, nes vilkėjo japonišką rūbą.

„Nešioti kimono – tai įskaudinti kinų tautos jausmus, valgyti japonišką maistą – kelti pavojų jos dvasiai? Kada kinų tautos jausmai ir dvasia tapo tokie trapūs?“, – teigė populiarus socialinis komentatorius Wangas Wusis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kad

Jei Lietuvos seimas būtų lietuviškas,gal tada labiau gintų lietuvišką kalbą ir rašybą. Nes nuo tų užsienietiškų pavadinimų jau koktu,o jaunimas tik angliškai šneka,o lietuviškai sunkiai sugeba ką pasakyti,nesugeba suformuluoti sakinį.

Anonimas

Straipsnį parašė tas kas neturi jokio suvokimo apie Kinijos istorija. Izraelyje vilkėti Nacių uniforma taip pat draudžiama. Bet niekas tuom nesistebi.

Ne kinas, bet

Savo kultūrą reikia ginti visuose frontuose, aprangoje, maiste, elgesyje gatvėje, muzikoje ir t.t. Kur šiandien lietuviškas maistas? Vien kebabai, sušiai, picos, tortilijos, steikai, čeburekai... Lietuviškas maistas liko tik kaimuose, kaip lietuvių kalba lenkmečiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS