Kinija sako nepriimsianti kritikos ar spaudimo dėl ryšių su Rusija | KaunoDiena.lt

KINIJA SAKO NEPRIIMSIANTI KRITIKOS AR SPAUDIMO DĖL RYŠIŲ SU RUSIJA

  • 0

Kinija trečiadienį pareiškė, kad nesitaikstys su kritika ar spaudimu dėl savo ryšių su Rusija, po to, kai Vašingtonas perspėjo, kad laikys Pekiną atsakingu, jei Maskva pasieks laimėjimų Ukrainoje.

„Kinija ir Rusija turi teisę normaliai bendradarbiauti ekonomikos ir prekybos srityje“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning ir pridūrė: „Į tokį bendradarbiavimą neturėtų būti kišamasi (...) Kinija taip pat nesutinka su kritika ar spaudimu.“

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos aukščiausio rango pareigūnas Azijos reikalams Kurtas Campbellas (Kurtas Kempbelas) kiek anksčiau sakė, kad Vašingtono įsipareigojimas užtikrinti taiką ir stabilumą Europoje yra „istoriškai svarbiausia mūsų misija“.

Maskvai tęsiant plataus masto invaziją į Ukrainą ir JAV Kongresui vis dar blokuojant 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) karinės pagalbos paketo patvirtinimą, K. Campbellas įspėjo, kad Rusijos teritoriniai laimėjimai gali „pakeisti jėgų pusiausvyrą Europoje taip, kad, atvirai kalbant, tai būtų nepriimtina“.

„Mes tiesiogiai pasakėme Kinijai, kad jei tai tęsis, tai turės įtakos JAV ir Kinijos santykiams. Mes nesėdėsime sudėję rankų ir nesakysime, kad viskas gerai“, – nurodė jis.

Apie tai pranešta po antradienį įvykusio Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vizito į Kiniją, kur prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) jam pareiškė, kad Pekinas yra pasirengęs stiprinti bendradarbiavimą.

Gairės: Kinija, ryšiai su Rusija, kritika, JAV, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS