Kinija: „TikTok“ ir „WeChat“ draudimas pažeidžia PPO taisykles | KaunoDiena.lt

KINIJA: „TIKTOK“ IR „WECHAT“ DRAUDIMAS PAŽEIDŽIA PPO TAISYKLES

Kinija pareiškė Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) susitikime, kad Jungtinių Valstijų inicijuojami kiniškų programėlių „TikTok“ ir „WeChat“ draudimai pažeidžia organizacijos taisykles, sakė vienas prekybos pareigūnas, skelbia „Reuters“.

Prezidento Donaldo Trumpo administracija, cituodama nacionalinio saugumo problemas, įsakė blokuoti šių programėlių atsisiuntimus ir nurodė „TikTok“ valdančiai Kinijos bendrovei „ByteDance“ parduoti programėlės veiklą JAV bendrovei.

Kinijos atstovas uždarame penktadienio susitikime sakė, kad tokie veiksmai „aiškiai nesuderinami su PPO taisyklėmis, riboja tarpvalstybines prekybos paslaugas ir pažeidžia esminius daugiašalės prekybos sistemos principus ir tikslus“, sakė vienas su šiuo klausimu susipažinęs ir anonimu norėjęs išlikti prekybos pareigūnas.

Jo teigimu, Kinijos atstovas „aiškiu taisyklių piktnaudžiavimu“ apibūdino JAV negebėjimą pateikti konkrečių įrodymų, būtent kodėl siekia įgyvendinti ribojimo priemones.

Tame pačiame susitikime Jungtinės Valstijos gynė savo veiksmus, teigdamos, kad jais siekiama išspręsti nacionalinio saugumo klausimus, sakė prekybos pareigūnas. JAV vyriausybė anksčiau yra sakiusi, kad amerikiečių duomenis neaiškiais tikslais galimai renka Kinijos vyriausybė.

Toks Kinijos pareiškimas neturi jokio poveikio JAV sprendimui, tačiau Kinija gali pateikti oficialų teisinį skundą Ženevoje įsikūrusiai organizacijai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gudruciai

Atairado Kinieciai gudruciai. Ir kiek vakarietisku kompaniju ir ju appsu leistos dirbti Kinijoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS