Kinijos ministras: vizitas į Rusiją rodo ryžtą stiprinti ryšius | KaunoDiena.lt

KINIJOS MINISTRAS: VIZITAS Į RUSIJĄ RODO RYŽTĄ STIPRINTI RYŠIUS

  • 6

Kinijos gynybos ministras Li Shangfu (Li Šangfu) antradienį pareiškė, kad jo kelionės į Maskvą tikslas buvo parodyti Pekino pasiryžimą stiprinti strateginius ryšius su Rusija.

Šis vizitas surengtas po to, praėjusį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Maskvoje surengė aukščiausio lygio susitikimą su Kinijos vadovu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), parodydamas, kad šios šalys laikosi vieningo požiūrio į Vakarus.

Per susitikimą su Rusijos kolega Sergejumi Šoigu Li Shangfu teigė, kad pirmuoju savo užsienio vizitu nuo tada, kai pradėjo eiti Kinijos gynybos ministro pareigas, siekė parodyti Pekino „tvirtą pasiryžimą stiprinti strateginį Kinijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų bendradarbiavimą“, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Tai pirmasis Li Shangfu vizitas į užsienį nuo tada, kai jis pradėjo eiti Kinijos gynybos ministro pareigas, Vakarams baiminantis, kad Pekinas gali nutarti siųsti ginklus Rusijai.

Kinija tokias kalbas atmeta, o užsienio reikalų ministras praėjusią savaitę pareiškė, kad jo šalis neparduos ginklų kare Ukrainoje dalyvaujančioms šalims ir reguliuos dvejopos civilinės ir karinės paskirties prekių eksportą.

Rusų ministerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad Kinijos gynybos ministras nurodė, jog Maskva ir Pekinas susitarė pakelti abiejų šalių karinį bendradarbiavimą ir prekybą į aukštesnį lygį.

S. Šoigu paragino stiprinti Kinijos ir Rusijos santykius ir visokeriopai remti vieną kitą, taip pat ir nacionalinio saugumo klausimais.

Rusijos gynybos ministras pareiškė, kad „yra svarbu, jog Pekinas ir Maskva vieningai žvelgtų į vykstančią pasaulinio geopolitinio konteksto transformaciją“.

Li Shangfu Maskvoje turėtų likti iki trečiadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

> Srategas

Tu DEBILAS

Ale toki

AMARETO-NATO GA-GA-GAGARINE GALYBE nieka negal padaryt VATUVKEM IR SIAURAAKIAM,KAP CE YR?Teks GALYNGIEM GAGARAM LASTUS DZIOVINT.

Srategas

Kinu generolas atvaziavo maskoliams kare vadovauti,Putin huilo visiskas,ruzzkiai visi bus mogilizuoti,nes toks kinu ir vakaru tikslas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS