Kinijos valstybinė televizija išėmė iš programos interviu su JK ambasadore | KaunoDiena.lt

KINIJOS VALSTYBINĖ TELEVIZIJA IŠĖMĖ IŠ PROGRAMOS INTERVIU SU JK AMBASADORE

  • 1

Didžiosios Britanijos ambasada Pekine trečiadienį išreiškė nusivylimą dėl Kinijos valstybinės televizijos anglų kalba transliuojančio padalinio redakcijos sprendimo nerodyti interviu su britų ambasadore, kuriame diskutuota apie Honkongą.

Pekinas ne kartą yra perspėjęs Britaniją nesikišti į jo vidaus reikalus, Londonui dažnai reiškiant susirūpinimą dėl vis aršesnių prodemokratinio judėjimo protestų buvusioje JK kolonijoje.

Ambasados komunikacijos vadovas Ashley Rodgersas (Ešlis Rodžersas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad ambasadorės Barbaros Woodward (Barbaros Vudvard) buvo klausiama apie Honkongą per spalį įvykusį pokalbį su Liu Xin (Liu Sin) – žinoma Kinijos valstybinio transliuotojo CGTN laidų vedėja.

„Jos gerai padiskutavo ir apmaudu, kad tai nebus transliuojama“, – pažymėjo A. Rogersas, atsisakęs išsamiau apibūdinti ambasadorės komentarus.

A. Rogersas taip pat paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“ tokią žinutę: „Esame nusivylę, kad CGTN nusprendė dėl „techninių priežasčių“ nerodyti Liu Xin interviu su HMA [Jos Didenybės ambasadore].“

„Tai buvo įdomi diskusija apie santykius, o žiūrovams ji būtų patikusi. Deja, tai išryškina iššūkius, su kuriais susiduriame dirbdami su griežtai kontroliuojama žiniasklaida“, – parašė A. Rodgersas.

Nei Liu Xin, nei jos komandos nariai kol kas nekomentavo situacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Angliasnukiams nėra ko kištis į Kinijos vidaus reikalus. Užtenka ir taip jau kursto kvailą jaunimėlį riaušėms. Kinams seniai jau laikas imtis priemonių ir sutvarkyti tuos Honkongo dykaduonius. Stebiuosi kinų kantrybe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS