Kongo Demokratinėje Respublikoje atleisti per 250 korumpuotų teisėjų | KaunoDiena.lt

KONGO DEMOKRATINĖJE RESPUBLIKOJE ATLEISTI PER 250 KORUMPUOTŲ TEISĖJŲ

  • 2

Kongo Demokratinėje Respublikoje pirmadienį buvo atleisti daugiau kaip 250 magistratų, neturinčių teisinio išsilavinimo arba sulaukusių kaltinimų korupcija.

Prezidentas Josephas Kabila (Džozefas Kabila) pritaikė „sankcijas per 200 asmenų, neatitinkančių reikalavimų dirbti magistratais“, per visuomeninę televiziją pareiškė teisingumo ministras Alexis Thambwe Mwamba (Aleksis Tambvė Mvamba).

Žiniasklaida pranešė, kad nuo pareigų nušalinti arba atleisti buvo 256 teisėjai. Du magistratai pasitraukė patys, o dar vienas – išleistas į pensiją.

Kongo DR dirba apie 4 tūkst. teisėjų.

„Negalima ateiti į teismų sistemą turint tikslą uždirbti pinigų“, – tvirtino teisingumo ministras. Jis sakė, kad atleisti asmenys buvo „nuotykių ieškotojai“, pradėję dirbti neturėdami teisinio išsilavinimo, o kiti imdavo kyšius mainais už palankius sprendimus.

„Akivaizdu, kad yra ir kitų magistratų, išvengusių šios medžioklės“, – sakė ministras. Jis nurodė, kad šalyje ruošiamasi priimti įstatymą, pagal kurį būtų sugriežtinti magistratams keliami reikalavimai.

2009 metais J. Kabila atleido 96 teisėjus, kaltintus korupcija. Tai yra didelė problema šioje mineralų turtingoje Afrikos valstybėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Pas mus tų teisėjų reiktų dar daugiau atleist... pirma reikia KT išvaikyt.

Ilythiiri

Kad taip Lietuvoj ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS