Kopenhagos meras siūlo uždrausti miesto centre vakarais prekiauti alkoholiu | KaunoDiena.lt

KOPENHAGOS MERAS SIŪLO UŽDRAUSTI MIESTO CENTRE VAKARAIS PREKIAUTI ALKOHOLIU

Kopenhagos meras Frankas Jensenas pasiūlė uždrausti Danijos sostinės ir kitų miestų centruose vakarais prekiauti alkoholiu. Taip esą siekiama kovoti su smurtu miestų gatvėse.

„Matėme, kad su naktiniu gyvenimu kai kur Kopenhagoje, ypač miesto centre, susijusios problemos darosi nevaldomos: daugiau triukšmo, daugiau girtų žmonių gatvėse, taip pat yra visiškai nepriimtino smurto atvejų“, – sakė socialdemokratų meras F. Jensenas.

Pagal Teisingumo ministerijai pateiktą siūlymą, nuo 20 val. vakaro būtų uždrausta prekiauti alkoholiu kai kuriose Kopenhagos naktinio pasilinksminimo vietose. Tiesa, draudimas galiotų tik parduotuvėms, o ne barams ir kavinėms.

Meras siūlo panašius draudimus įvesti ir kituose dideliuose Danijos miestuose, atkuriant iki 2005 m. galiojusius draudimus. Iki 2005-ųjų Danijoje nuo 20 val. iki 6 val. buvo uždrausta prekiauti stipresniais nei 2,8 proc. alkoholio tūrio gėrimais.

F. Jensenas taip pat siūlo, kad savivaldybės apsaugos darbuotojai galėtų skirti baudas už viešosios tvarkos drumstimą. Šiuo metu baudas gali skirti tik policijos pareigūnai.

Bandymai suvaldyti koronaviruso protrūkį paskatino politikus ir ekspertus svarstyti, kaip spręsti naktinių pasilinksminimo vietų keliamas problemas.

Šiuo metu dėl koronaviruso Kopenhagoje ir Odensėje, trečiame pagal dydį Danijos mieste, barai ir restoranai turi užverti savo duris lankytojams iki vidurnakčio. Kituose šalies miestuose uždarymo laikas yra 2 val. nakties.

„Atsižvelgsime į siūlymus dirbdami, kad užtikrintume, jog viešajam saugumui kenkiančiam elgesui būtų užkirstas kelias“, – sakė teisingumo ministras Nickas Haekkerupas.

Danijoje alkoholis yra parduodamas laisvai, kitaip nei kitose Šiaurės šalyse – Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje – kur veikia valstybinės alkoholinių gėrimų parduotuvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne_emygeriams

Aciu emigrante, Lietuvos isdavike, uz patikslinima

Iš Kopenhagos

Žurnalistai vėluoja su šiomis naujienomis., na o nuo 17 rugsėjo barai, restoranai dirbs tik iki 22 val, o laukiant užsakymo ir mes dėvėsim apsaugines kaukes( čia privaloma!),bet manau žurnalistai po keletos savaičių išspausdins šią naujieną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS