Kremliaus kritikas V. Kara-Murza išvežtas į Sibiro pataisos koloniją | KaunoDiena.lt

KREMLIAUS KRITIKAS V. KARA-MURZA IŠVEŽTAS Į SIBIRO PATAISOS KOLONIJĄ

  • 2

Rusijos opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza, nuteistas kalėti 25 metus dėl kaltinimų išdavyste ir Rusijos kariuomenės menkinimo, atvyko atlikti bausmės į griežto režimo Sibiro kalėjimą, sekmadienį pranešė jo advokatas.

V. Kara-Murza, turintis dvigubą Rusijos ir Jungtinės Karalystę pilietybę, balandį buvo nuteistas precedento neturinčia bausme, o tarptautiniai lyderiai ir šalininkai ragino jį paleisti.

„Vladimiras Kara-Murza buvo atvežtas į Omsko griežto režimo pataisos darbų koloniją IK-6 atlikti bausmės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jo advokatas Vadimas Prochorovas.

„Jis iš karto buvo uždarytas į izoliatorių“, – pridūrė jis.

Omskas yra maždaug už 2 700 km į rytus nuo Maskvos.

Rusijos bausmių vykdymo sistema dažnai užtrunka kelias savaites, kol kaliniai pristatomi į tolimus šalies kalėjimus, o vežamo kalinio buvimo vieta dažnai nežinoma ir pakeliui jis sustoja įvairiuose kalėjimuose.

„Visa kelionė iš Maskvos į Omską XXI amžiuje truko ne mažiau kaip tris savaites“, – sakė V. Prochorovas ir pridūrė, kad kelias dienas V. Kara-Murza buvo laikomas izoliatoriuje Samaroje centrinėje Rusijos dalyje.

V. Prochorovas teigė, kad 42-ejų vyro laikymas tokiose kamerose kelia pavojų jo sveikatai.

V. Kara-Murzos advokatai ir šeima teigė, kad jis serga nervų liga polineuropatija, kuri išsivystė dėl dviejų bandymų jį nunuodyti.

Pavasarį vykusiame uždarame teismo procese V. Kara-Murza buvo pripažintas kaltu dėl Rusijos kariuomenės menkinimo ir ryšių su nepageidaujama organizacija.

Tai ilgiausia pastaraisiais metais Rusijos opozicijos veikėjui skirta bausmė.

Jis jau seniai agitavo už tai, kad Vakarų šalys įvestų sankcijas Rusijos pareigūnams.

Maskva pradėjo precedento neturintį susidorojimą su kitaminčiais savo šalyje, kariams kovojant Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Jau pradeda piterio troliai savo darbą

manau labai gerai , su tokiom padugnėm karamurziais reikia griežtai elgtis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS