Kremliaus kritiko A. Navalno bendražygiams namų areštas pratęstas iki vasaros vidurio | KaunoDiena.lt

KREMLIAUS KRITIKO A. NAVALNO BENDRAŽYGIAMS NAMŲ AREŠTAS PRATĘSTAS IKI VASAROS VIDURIO

Maskvos teismas ketvirtadienį pratęsė namų areštą kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygiams, įskaitant jo atstovę Kirą Jarmyš ir protestų grupės „Pussy Riot“ narę Marija Aliochiną, kaltinamas pažeidus dėl koronaviruso pandemijos įvestus suvaržymus.

Rusijos valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš opoziciją, sausį inicijavusią demonstracijas visoje šalyje, per kurias buvo reikalaujama paleisti A. Navalną ir kritikuojamas Kremliaus valdymas.

Basmano rajono teismas „patenkino tyrėjų prašymą pratęsti namų arešto priemonę“, skirtą K. Jarmyš, M. Aliochinai ir A. Navalno biuro Maskvoje koordinatoriui Olegui Stepanovui, teismo atstovė sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“. Namų areštas jiems pratęsiamas iki birželio 23 dienos.

Šie asmenys yra tarp dešimties opozicijos veikėjų, įskaitant svarbią A. Navalno bendražygę Liubov Sobol ir jo brolį Olegą, kuriems gresia kaltinimai dėl sanitarijos ir epidemiologijos priemonių pažeidimo per Maskvoje vykusius protestus.

A. Navalno komanda tvirtina, kad šie kaltinimai yra suklastoti.

Minimi aktyvistai laikomi namų arešte nuo sausio pabaigos, kai Rusijoje buvo rengiamos masinės A. Navalno šalininkų demonstracijos.

Iškiliausiu prezidento Vladimiro Putino vyriausybės kritiku laikomas opozicionierius buvo suimtas, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

44 metų A. Navalnas vasarį buvo nuteistas pustrečių metų kalėti pataisos kolonijoje už jam anksčiau skirtos lygtinės bausmės sąlygų pažeidimą.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga ragino Rusiją nedelsiant paleisti A. Navalną, taip pat paskelbė sankcijų Maskvai dėl opozicionieriaus apnuodijimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS