Kremlius: Maskva ir Minskas kartu reaguos į NATO pajėgų dislokavimą Ukrainoje | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: MASKVA IR MINSKAS KARTU REAGUOS Į NATO PAJĖGŲ DISLOKAVIMĄ UKRAINOJE

Maskva ir Minskas reaguodami į galimą NATO pajėgų dislokavimą Ukrainoje imsis bendro atsako, turinčio užtikrinti abiejų šalių saugumą, pirmadienį pareiškė Kremlius.

„Tai veiksmai, užtikrinsiantys mūsų abiejų sąjunginių valstybių saugumą“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, žurnalistų paklaustas, kokia galėtų būti abiejų valstybių reakcija.

Rusijos „prezidentas [Vladimiras] Putinas ne kartą aptarinėjo galimos NATO karinės infrastruktūros plėtros Ukrainoje temą. Prezidentas Putinas sakė, kad tai peržengia „raudonąsias linijas“, kurias jis ne kartą yra minėjęs“, – pridūrė D. Peskovas.

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Ukrainoje ruošiamasis dislokuoti NATO karių ir kad jis susitaręs su V. Putinu kartu į tai reaguoti.

Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BELTA pranešė, kad pirmadienį baltarusių prezidentui apie padėtį pasienyje atsiskaitė saugumo tarnybų vadovai.

„Ypatingą dėmesį skiriame Ukrainos ruožui – ką ten darysime. Matote, ten, į Ukrainą, sutraukiamos NATO pajėgos. Prisidengiant mokymų centrų kūrimu faktiškai ten steigiamos bazės. Ukrainoje steigiamos Jungtinių Valstijų bazės. Suprantama, turime į tai reaguoti“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pridūrė, kad kartu su Rusijos prezidentu konsultavosi šiuo klausimu ir sutarė, kad „reikia imtis tam tikrų veiksmų“.

Gairės: Kremlius, NATO, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

H

Tai 3 pasaulini pradėsite IDIOTAI prasmirde.

AMERIKA NEPASIMOKO IŠ KLAIDŲ

Dar gerai prisimename, kaip ta "didingoji" Amerika bėgo iš Vietnamo. Gėdingai pabėgo iš Afganistano. Šiandien ant aukuro vėl deda savo karius ir visą Ukrainą...Tiems teroristams svarbiausiai, kad tos aukos ir griuvėsiai būtų ne jų žemėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS