Kremlius nekomentuoja L. Volkovo užpuolimo, bet ragina G. Nausėdą gerbti V. Putiną | KaunoDiena.lt

KREMLIUS NEKOMENTUOJA L. VOLKOVO UŽPUOLIMO, BET RAGINA G. NAUSĖDĄ GERBTI V. PUTINĄ

  • 66

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį atsisakė komentuoti Rusijos disidento Leonido Volkovo užpuolimą Vilniuje, tačiau pareiškė, kad šalies prezidentą Vladimirą „Putiną reikia gerbti“.

Kalėjime neseniai mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas antradienio vakarą buvo užpultas Vilniuje netoli savo namų.

Lietuvos žvalgyba nurodo, jog opozicionieriaus užpuolimas, tikėtina, yra Rusijos organizuota ir įgyvendinta operacija.

„Kalbame apie Lietuvoje įvykusį incidentą. Negalime niekaip komentuoti to, kas vyksta su žmonėmis Lietuvoje, turbūt reikėtų kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją ir policiją“, – sakė D. Peskovas, cituojamas Rusijos naujienų agentūrų.

Pats L. Volkovas sakė, kad už išpuolio prieš jį stovi Kremliaus šeimininkas, o Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda po incidento pareiškė, kad V. Putino „niekas čia nebijo“.

Reaguodamas į pastarąjį pareiškimą, Kremliaus atstovas spaudai sakė, kad „V. Putino nereikia bijoti, V. Putiną reikia gerbti ir jo klausytis“.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas ketvirtadienį LRT radijui teigė, kad L. Volkovo užpuolimas yra profesionali, gerai suplanuota operacija, kurią galima pavadinti pirmuoju politinio terorizmo atveju Lietuvoje.

L. Volkovas buvo sumuštas mėsos muštuku. Jam sulaužyta ranka, sumušta koja. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (66)

Kęstas

Lietuvoje vėl atsiranda genialių strategų: karo ministras A. Anušauskas sako, kad Lietuva galėtų gaminti dronus su pigiomis kiniškomis detalėmis, o su tais dronais užkariauti Kiniją. “„Viešųjų pirkimų įstatymai numato galimybę taikyti bonusų (priedų – red. past.) sistemą tam tikriems privalumams. Jei matytume, kad sudarome nepalankias sąlygas Lietuvos komponentų gamintojui, tai būtų galima taikyti 20% bonusą dronui su lietuviškomis detalėmis“, – sakė V. Sabaliauskas." Lietuvos prezidentas ruošia įstatymo projektą: nuo šiol auksinių šaukštų kariuomenei pardavimo virškainiai vadinami bonusais. O Nausėda, Anušauskas ir Sabaliauskas vadinami genijais. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

KARALIUS NUOGAS......./

PRIEŠĄ reikia mokėti gerbti ir vertinti . Tuo labiau įsiklausyti ką kalba.. Pavyzdžiui : Putinas aiškiai pasakė :,, bus nesilaikoma Minsko sutarties ,, kariausim,, . Kurie girdėjo šitą pasakymą , palaiko ir nesmerkia RUSIJĄ IR JUOS VADINTI IŠDAVIKAIS NEGALIMA , NES TAI YRA GERBIMAS DUOTO ŽODŽIO, SUSITARIMO... Mūsų VASALAI pareiškė ,kad pasirašė šiaip sau.. Ten ne RUSIJA RAŠĖSI , BET UKRAINA IR KITI ... DALYVAVO JT ... ir būtų taika , bet DŽONIS SUDALYVAVO.... Nedidelė istorija , bet ji išteisina RUSIJĄ daug kieno akyse,,, YRA PAS KAI KURIUOS SUPRATIMAS APIE SAVIGARBĄ , GARBĘ TIE SAVO ,TIEK PRIEŠO....Neilgai skaitysit -- išmes...

'LFk

Visada atrode ir tebeatrodo kaip praporscikas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS