Kremlius nelinkęs komentuoti A. Lukašenkos pareiškimo dėl tranzitinių vamzdynų | KaunoDiena.lt

KREMLIUS NELINKĘS KOMENTUOTI A. LUKAŠENKOS PAREIŠKIMO DĖL TRANZITINIŲ VAMZDYNŲ

  • 1

Kremlius nelinkęs komentuoti, ar Rusija imtųsi atsakomųjų priemonių prieš Baltarusiją, jei pastaroji sustabdytų remontui jos teritoriją kertančius magistralinius naftotiekius, kuriais Rusijos nafta eksportuojama į kai kurias Europos šalis.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nepanoro komentuoti Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pareiškimo apie galimą magistralinių naftotiekių stabdymą remontui bei galimus to padarinius.

„Apie šiuos vamzdynus nieko konkrečiai pasakyti negaliu. Neturime tokios informacijos. Tokiu klausimu vertėtų kreiptis į vyriausybę“, – pareiškė D. Peskovas, atsakydamas į agentūros „Interfax“ žurnalisto klausimą, ar toks Baltarusijos sprendimas neišprovokuotų Rusijos atsakomųjų priemonių.

Tačiau V. Putino atstovas spaudai pridūrė: „Mes pritariame mūsų santykių pobūdį atitinkančiam tonui. Kita vertus, kai kada mes suprantame, kad replikos būna pagrįstos emocijomis, ypač atsižvelgdami į ypatingą, glaudų ir draugišką dvišalių santykių pobūdį“.

A. Lukašenka ketvirtadienį surengtame pasitarime su vyriausybės ekonominės dalies atstovais pareiškė: „Jei prireiks, naftotiekius ir naftos produktotiekius, kertančius Baltarusiją, stabdykite ir remontuokite. Todėl, kad tas gėris, kurį mes darome Rusijai, nuolat virsta blogiu mums. Ten (Rusijoje) suįžūlėta iki tokio lygio, kad pradedama mums išsukinėti rankas“.

Rusija naftą vamzdynais per Baltarusiją tiekia į Lenkiją, Vokietiją, Čekija, Slovakiją, Vengriją. Šiuo maršrutu nukreipiama apytikriai ketvirtadalis viso Rusijos naftos eksporto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pak Mega Place (www.pakmegaplace.com)

Geras įrašas Good post :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS