Kremlius pripažįsta didelį mirtingumą nuo COVID-19, tačiau vengia įvesti suvaržymų | KaunoDiena.lt

KREMLIUS PRIPAŽĮSTA DIDELĮ MIRTINGUMĄ NUO COVID-19, TAČIAU VENGIA ĮVESTI SUVARŽYMŲ

Kremlius pirmadienį Rusijos COVID-19 aukų skaičių įvertino kaip „aukštą“, o šalies skiepijimo rodiklį – „nepriimtinai“ žemą, tačiau atmetė naujų suvaržymų įvedimo galimybę, kad apsaugotų šalies ekonomiką.

Oficialiais pirmadienio duomenimis, per pastarąją parą šalyje buvo registruotos dar 957 mirtys nuo COVID-19. Iš viso koronaviruso aukų skaičius Rusijoje siekia 217 372 ir yra didžiausias Europoje, nors vietos pareigūnai kaltinami siekiu sumenkinti epidemijos mastą.

Pagal platesnį su koronavirusu susijusių mirčių apibrėžimą Rusijoje iki rugpjūčio pabaigos tokių atvejų buvo per 400 tūkst., rodo statistikos agentūros „Rosstat“ penktadienį paskelbti duomenys.

Naujausias pliūpsnis fiksuojamas Rusijoje stringant vakcinacijos kampanijai. Iki pirmadienio šalyje kiek virš 30 proc. rusų buvo visiškai paskiepyti nuo COVID-19, nurodo tinklapis „Gogov“, kaupiantis duomenis iš regionų.

„Taip, tikrai, vakcinacijos rodiklis yra labai mažas, nepriimtinai mažas“, – žurnalistams pritarė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.  Pasak jo, tai yra pagrindinė „tokio aukšto mirtingumo“ priežastis.

Tačiau D. Peskovas atmetė prielaidą, kad valdžia galėtų padaryti daugiau, pareiškęs, jog ji padarė viską, kad žmonės turėtų galimybę „išgelbėti savo gyvybes skiepydamiesi“.

Kremliaus uždavinys, anot jo – rasti pusiausvyrą tarp viruso plitimo suvaržymo priemonių ir užtikrinimo, kad šalies „ekonomika dirbtų toliau“.

Nors Rusijos gyventojams jau daug mėnesių yra prieinamos kelios vietos gamybos vakcinos, pareigūnams sunkiai sekasi skiepyti skeptiškai jas vertinančius šalies gyventojus.

Nepriklausomi nuomonių tyrimai rodo, kad daugiau nei pusė rusų nė neplanuoja skiepytis.

Naujausias pliūpsnis fiksuojamas Rusijoje nesiimant jokių realių pandemijos valdymo priemonių, galinčių apriboti viruso plitimą, nors keletas regionų įvedė reikalavimą lankantis viešose vietose turėti pažymėjimus su QR kodais.

Maskva kol kas susilaiko nuo suvaržymų sugrąžinimo, tačiau pirmadienį sostinės valdžia pranešė, kad visame mieste atidarys daugiau nei dvi dešimtis vietų, kur gyventojai nemokamai galės pasidaryti greituosius testus dėl COVID.

Pasak pareigūnų, šie papildomi punktai leis „visiškai išvengti griežtų apribojimų įvedimo“ ir „nepakenkti miesto ekonomikai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:))))

Rasite skirtumų tarp Lietuvos ir Rusijos valdančiųjų " pandemijos valdymo " argumentų ? :)))) Joooo.... liberkonservatos .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS