Kremlius reikalauja „Fox News“ atsiprašyti už „žudiko“ epitetą V. Putinui | KaunoDiena.lt

KREMLIUS REIKALAUJA „FOX NEWS“ ATSIPRAŠYTI UŽ „ŽUDIKO“ EPITETĄ V. PUTINUI

  • 2

Kremlius pirmadienį paragino JAV televiziją „Fox News“ atsiprašyti, kai jos laidų vedėjas per interviu su naujuoju Amerikos prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) Rusijos vadovą Vladimirą Putiną pavadino „žudiku“.

„Tokius „Fox News“ korespondento žodžius laikome neleistinais ir įžeidžiamais“, – sakė V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams pirmadienį. 

„Žinoma, būtume linkę išgirsti prezidentui skirtą atsiprašymą iš tokios gerbiamos televizijos kompanijos“, – sakė jis.

„Fox News“ laidų vedėjas Billas O'Reilly (Bilas O’Railis) sekmadienį transliuotame interviu spausdamas D.Trumpą pakomentuoti numanomas V.Putino sąsajas su neteisminėmis žurnalistų ir disidentų egzekucijomis, sakė: „Vis dėlto jis yra žudikas, Putinas yra žudikas“.

D.Trumpas į tai atsakė: „Mes turime daug žudikų. Manote, kad mūsų šalis yra tokia nekalta?“

„Pažiūrėkite, ką esame padarę ir mes. Esame padarę daug klaidų“, – toliau aiškino naujasis JAV lyderis.

Paprašytas pakomentuoti D.Trumpo atsakymą „Fox News“ laidų vedėjui, D.Peskovas sakė: „Šiuo atveju būčiau linkęs to nekomentuoti“.

D.Trumpo nuomonė apie V.Putiną, išsakyta šiame interviu, kuris buvo parodytas sekmadienį prieš Amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) finalo rungtynes „Super Bowl“, Vašingtone sukėlė tikrą politinę audrą.

„Aš jį gerbiu. Na, gerbiu daug žmonių, bet tai nereiškia, kad mes sutarsime“, – sakė prezidentas.

Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) interviu CNN apie Rusijos lyderį sakė: „Jis – buvęs KGB agentas, banditas“.

Tačiau viceprezidentas Mike’as Pence’as (Maikas Pensas) televizijai NBC pareiškė, jog D.Trumpas „neleis, kad semantika ar buvę nesutarimai trukdytų nagrinėti galimybę dirbti kartu su Rusija“.

D.Trumpas ir V.Putinas sausio 28 dieną pirmą kartą kalbėjosi telefonu nuo tada, kai naujasis JAV prezidentas pradėjo eiti pareigas. Baltieji rūmai šį pokalbį pavadino „reikšminga pradžia gerinant Jungtinių Valstijų ir Rusijos santykius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taigi-

Skundžiasi puodas, kad katilas juodas. Kacapai, ko gi iš burlioku daugiau tikėtis. Savinasi, meluoja, okupuoja, šantažuoja, grobia viską ką tik gali, azijatai, vis dar tebegyvenantys XV amžiaus papročiais.

cha cha cha

Manau, kad Kremlius dalinai teisingai reikalauja iš „Fox News“ atsiprašyti už „žudiko“ epitetą V. Putinui. Labiau būtų tinkamas ir geriau Putiną charakterizuotų epitetas “patologinis galvažudys”.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS