Kremlius teigia esąs suinteresuotas E. Musko ir V. Putino pokalbiu | KaunoDiena.lt

KREMLIUS TEIGIA ESĄS SUINTERESUOTAS E. MUSKO IR V. PUTINO POKALBIU

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra suinteresuotas milijardieriaus Elono Musko siūlymu abiem vyrams pasikalbėti per socialinių tinklų programėlę „Clubhouse“.

E. Muskas, vienas turtingiausių planetos žmonių, sekmadienį tviteryje pažymėjo Kremliaus paskyrą ir pateikė savo siūlymą. Atskirame socialinio tinklo įraše, parašytame rusų kalba, E. Muskas pridūrė: „Man būtų didelė garbė pasikalbėti su jumis.“

Pirmadienį kalbėdamas su reporteriais D. Peskovas sakė, kad Kremliui pirmiausia reikia įsigilinti į 49-erių „SpaceX“ ir „Tesla“ vadovo siūlymo ypatumus.

„Tai, žinoma, yra labai įdomus pasiūlymas, tačiau mums reikia kaip nors suprasti, ką tuo norima pasakyti, kas yra siūloma“, – sakė V. Putino atstovas.

„Tad pirmiausia mes visa tai kaip nors patikrinsime ir tuomet sureaguosime“, – pridūrė D. Peskovas.

Atstovas taip pat pažymėjo, kad „prezidentas Putinas tiesiogiai nesinaudoja socialiniais tinklais“, omenyje turėdamas E. Musko siūlymą abiem vyrams pasikalbėti per programėlę „Clubhouse“.

„Clubhouse“, garsinių pokalbių programėlė, populiari technologijų srities milijardierių gretose, leidžia vartotojams pradėti ar klausytis pokalbių skaitmeniniuose „kambariuose“, talpinančiuose iki 5 tūkst. žmonių.

E. Muskas siūlymą pateikė po to, kai „SpaceX“ lapkritį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nugabeno keturis astronautus ir taip užbaigė Rusijos monopolį astronautų gabenimo srityje.

Po to, kai 2011 m. buvo nutraukta JAV daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ programa, Rusijos „Soyuz“ raketa tapo vieninteliu erdvėlaiviu, galinčiu į TKS gabenti astronautus.

Tačiau pristačius „SpaceX“ „Dragon“ kapsulę, Rusijai gresia patirti nemažų nuostolių. Viena vieta „Soyuz“ raketoje NASA kainuoja apie 80 mln. dolerių (beveik 66 mln. eurų).

E. Muskas, praeityje pareiškęs ambicijų kolonizuoti Marsą, taip pat yra investavęs milijardus dolerių į dirbtinį intelektą ir kriptovaliutas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Galimai isibegeja pasaulinis maistas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS