Kremlius ukrainiečiams pasiūlė palankesnes sąlygas gyventi ir dirbti Rusijoje | KaunoDiena.lt

KREMLIUS UKRAINIEČIAMS PASIŪLĖ PALANKESNES SĄLYGAS GYVENTI IR DIRBTI RUSIJOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, pagal kurį Ukrainos paso turėtojams, atvykusiems į Rusiją po Kremliaus invazijos į Ukrainą pradžios, leidžiama neribotą laiką gyventi ir dirbti šalyje.

Iki šiol ukrainiečiai Rusijoje galėjo būti ne daugiau kaip 90 dienų per bet kurį 180 dienų laikotarpį. Norintieji likti šalyje ilgiau arba dirbti turėjo gauti specialųjį leidimą ar leidimą dirbti.

Pagal naująjį priemonę, Ukrainos piliečiai ir asmenys iš Ukrainos separatistinių rytinių regionų, kuriuos Rusija pripažįsta nepriklausomais, galės dirbti Rusijoje be leidimo dirbti ir galės gyventi šalyje „netaikant jokių laiko apribojimų“, rašoma šeštadienį paskelbtame laikinajame įsake.

Kad atitiktų reikalavimus, pareiškėjai turės sutikti, kad būtų paimti jų pirštų atspaudai, padarytos jų nuotraukos ir atliktas narkotikų testas bei infekcinių ligų diagnostikos testai.

Pagal įsaką taip pat draudžiama deportuoti Ukrainos piliečius, išskyrus asmenis, paleistus iš kalėjimo, ar asmenis, kurie, kaip manoma, kelia grėsmę Rusijos saugumui.

Kitame įsake V. Putinas nurodė skirti socialines išmokas pažeidžiamiems asmenims, įskaitant pensininkus, neįgaliuosius ar nėščiąsias, kurie išvyko iš Ukrainos ar separatistinių teritorijų dėl invazijos, kuri Rusijoje vadinama specialiąja karine operacija.

Maskvos duomenimis, nuo „specialiosios karinės operacijos“ pradžios vasario pabaigoje į Rusiją atvyko 3,6 mln. ukrainiečių, įskaitant 587 tūkst. vaikų.

Liepą V. Putinas paskelbė įsaką dėl galimybės visiems Ukrainos piliečiams supaprastinta tvarka suteikti Rusijos pilietybę. Kyjivas tokią priemonę griežtai pasmerkė.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Ukrainos piliečiai, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS