Kremlius: V. Putino ir J. Bideno skirtingas požiūris į padėtį Baltarusijoje ir NATO išliko | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: V. PUTINO IR J. BIDENO SKIRTINGAS POŽIŪRIS Į PADĖTĮ BALTARUSIJOJE IR NATO IŠLIKO

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino, ankstesnę dieną dalyvavusių jų pirmajame susitikime, požiūris į padėtį Baltarusijoje ir NATO vaidmenį išliko skirtingas, ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Savaime suprantama, [esama] nesutarimų dėl Baltarusijos. Kaip bebūtų keista, [yra] to supratimas pagal Ukrainą, pagal Donbasą, [kur] vienintelė sureguliavimo priemonė – Minsko susitarimų įgyvendinimas... Tačiau tai irgi prisideda prie [susitikimo] pliuso, nes toks supratimas buvo patvirtintas“, – interviu radijui „Echo Moskvy“ sakė D. Peskovas.

Kremliaus atstovas pripažino, kad J. Bidenas ir V. Putinas per diskusijas NATO temos nuodugniai neplėtojo, bet buvo „supratimas, kad šiuo atveju taip pat laikomės skirtingų požiūrių apie Aljanso paskirtį, jo atliekamą vaidmenį ir taip toliau“.

Anot D. Peskovo, Ukrainos tema taip pat buvo aptarta tik „probėgšmais“.

„Ukrainos reikalų nuodugnaus aptarimo nebuvo. Kaip viena iš problemų mūsų turimų kliuvinių arsenale ji buvo paminėta, bet išsamaus aptarimo nebuvo“, – aiškino jis.

Visgi jis pabrėžė, kad Maskva įdėmiai stebi veiksmus, susijusius su Ukrainos pastangomis įstoti į NATO. „Tai mums iš tikrųjų yra ta pati „raudona linija“, apie kurią ne kartą kalbėjo mūsų prezidentas“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, Baltarusijos reikalai nebuvo viena iš viršūnių susitikimo prioritetinių temų, bet šie klausimai amerikiečių buvo paminėti.

„Tai buvo įgarsinta visiems gerai žinomu tonu. Visi žinome amerikiečių poziciją – yra ir [Minske priverstinai nutupdyto „Ryanair“ lėktuvo] problematika: jie laiko tai neleistinu dalyku... visa ko pažeidimu. Turime dėl to savo poziciją – turime informacijos, gautos iš pirminio šaltinio, Baltarusijos prezidento“, – sakė Kremliaus atstovas ir pridūrė, kad V. Putinas neturi priežasties „nepasitikėti savo kolega baltarusiu“.

„Buvo konstatuota, kad būtent tai yra vieta, kur tikriausiai vargu ar galima mėginti suartinti pozicija. Tai neįmanoma“, – nurodė D. Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

susitiko 2 marionetes 1 iliuminatu statytine 2 spec t karinio susivienjjamo?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS