Kremlius: V. Putinui reguliariai atliekami testai dėl koronaviruso | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: V. PUTINUI REGULIARIAI ATLIEKAMI TESTAI DĖL KORONAVIRUSO

Kremlius antradienį paragino nesijaudinti dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikatos, pasirodžius pranešimų, kad naujuoju koronavirusu užsikrėtė vienos ligoninės vyriausiasis gydytojas, su kuriuo praeitą savaitę bendravo valstybės vadovas.

„Putinui reguliariai atliekami testai. Viskas normalu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis atsakė į klausimą, ar prezidentas tikrinosi dėl koronaviruso, taip pat kokių priemonių imtasi pasirodžius pranešimui, kad vienos Maskvos ligoninės vyriausiajam gydytojui Denisui Procenkai buvo diagnozuotas susirgimas COVID-19.

Ligoninė informavo „Interfax“, kad gydytojo būklė yra patenkinama.

Kovo 24-ąją V. Putinas apsilankė Maskvos pietvakarinio priemiesčio Komunarkos ligoninėje, kur gydomi koronavirusu užsikrėtę pacientai. Per vizitą prezidentas dėvėjo geltoną apsauginį kostiumą ir kaukę.

Rusijoje per parą patvirtinta 500 naujų koronaviruso atvejų

Rusijoje naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius per pastarąsias 24 valandas išaugo 500. Patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius šiuo metu siekia 2 337.

Remiantis paskelbtais duomenimis, Rusijoje per pastarąją parą užfiksuotos aštuonios naujos mirtys nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19). Iš viso nuo šios ligos šalyje jau mirė 17 žmonių, o 121 žmogus pasveiko.

Didžioji dalis naujų koronaviruso atvejų užfiksuota Maskvoje – 387. Dar 48 atvejai nustatyti Sankt Peterburge.

Visame pasaulyje koronaviruso infekcija pražudė daugiau kaip 37 tūkst. žmonių, o užsikrėtimo atvejų skaičius pasiekė 800 tūkst. Iš visų užsikrėtusių mažiausiai 172 tūkst. žmonių laikomi jau pasveikusiais.

Pirmiausiai naujasis koronavirusas buvo užfiksuotas Kinijoje pernai gruodį. Dabar jis išplito į 185 šalis ir teritorijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ir ko nerimstat!

Nesulauksit !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS