Kroatijos premjeras po S. Praljako mirties piktinasi JT teismo „neteisybe“ | KaunoDiena.lt

KROATIJOS PREMJERAS PO S. PRALJAKO MIRTIES PIKTINASI JT TEISMO „NETEISYBE“

  • 1

Kroatijos vyriausybės vadovas Andrejus Plenkovičius trečiadienį pasmerkė Jungtinių Tautų tribunolo „neteisybę“, kai per jo posėdį, kaip įtariama, išgėręs nuodų mirė už karo nusikaltimus nuteistas buvęs Bosnijos kroatų pajėgų vadas Slobodanas Praljakas (Slobodanas Praliakas).

„Noriu pareikšti giliausią užuojautą generolo Slobodano Praljako šeimai“, – per spaudos konferenciją sakė Kroatijos ministras pirmininkas.

„Jo veiksmas, kurio liudininkais, deja, visi šiandien tapome, daugiausia liudija gilią moralinę neteisybę šešių Bosnijos kroatų ir Kroatijos žmonių atžvilgiu“, – pažymėjo jis.

72 metų S. Praljakas buvo vienas iš šešių Bosnijos kroatų, kurių bausmes Hagoje posėdžiaujantis Tarptautinis baudžiamasis tribunolas buvusiai Jugoslavijai (TBTBJ) trečiadienį paliko galioti.

S. Praljako apeliaciją svarsčiusiems TBTBJ teisėjams paskelbus, kad jam paliekama galioti 20 metų laisvės atėmimo bausmė, jis piktai sušuko „ Praljakas – ne nusikaltėlis. Aš atmetu jūsų verdiktą!“ ir kažko išgėrė iš mažo rudo buteliuko.

Nugabentas į ligoninę buvęs Bosnijos kroatų pajėgų vadas mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vadakste

Karai zmonijai yra blogis , todel gyvenkim taikoje ir nei vieno niekas nieko neteis. Stop ginklavimuisi ir karams. Zmonijai reikalinga taika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS