Kyjivo meras nerimauja, kad dėl karo Gazos Ruože Ukraina atsidurs antrame plane | KaunoDiena.lt

KYJIVO MERAS NERIMAUJA, KAD DĖL KARO GAZOS RUOŽE UKRAINA ATSIDURS ANTRAME PLANE

Kyjivo meras Vitalijus Kličko baiminasi, kad, Gazos Ruože prasidėjus Izraelio karui su „Hamas“, sumažės daugelio šalių dėmesys Ukrainai.

„Rusija dėl to jausis nebaudžiama ir tiesiog tęs savo veiksmus“, – sakė jis, pridurdamas, kad Rusijai taip pat atsivers naujų galimybių.

Praeityje buvęs profesionalus boksininkas, 52 m. V. Kličko tai pasakė per pertrauką tarp šeštosios Leipcige (Vokietija) vykstančios Vokietijos ir Ukrainos savivaldybių bendradarbiavimo konferencijos renginių. Tris dienas trunkantis susitikimas baigsis trečiadienį.

Mes kovojame ir už mūsų ateitį Europoje.

Meras sakė su nerimu laukiantis ateinančių mėnesių, kai Ukrainai teks jau trečią žiemą mėginti atremti plataus masto invaziją Rusijos invaziją.

„Mane neramina žiema“, – pasakė jis. Politiko teigimu, padėtis jo tėvynėje tėra „gyvenimo iliuzija, kuri bet kurią sekundę gali subliukšti“.

„Ukrainos gyventojai svajoja apie taiką. Atiduoti dalį Ukrainos Rusijai – neįsivaizduojamas dalykas“, – kalbėjo jis.

„Mes kovojame ir už mūsų ateitį Europoje“, – sakė V. Kličko.

2022 m. vasarį Rusijai pradėjus plataus masto Ukrainos puolimą, šalyje tęsiasi nuožmus karas.

Kyjivo mero žodžiais tariant, galo kol kas nematyti. Jo miestas yra gerai pasirengęs artėjančiai žiemai – už tai padėkoti reikėtų ir tokiems miestams partneriams, kaip Leipcigas.

„Tačiau negalime atmesti tikimybės, kad mūsų infrastruktūrą sunaikins rusų raketos“, – perspėjo jis. Tai dar viena priežastis, dėl kurios jis pataria savo miesto gyventojams būti pasirengus blogiausiam ir apsirūpinti maistu, geriamu vandeniu ir šiltais rūbais.

„Pasiruošę turi būti visi“, – sakė jis.

Gairės: Kyjivo meras, Vitalijus Kličko, karas Ukrainoje, karas Gazos Ruože, Ukraina atsidurs antrame plane
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS