Latvija iki 2025 metų kovo pratęsė draudimą atvykti rusų turistams | KaunoDiena.lt

LATVIJA IKI 2025 METŲ KOVO PRATĘSĖ DRAUDIMĄ ATVYKTI RUSŲ TURISTAMS

  • 4

Latvijos vyriausybė pratęsė draudimą atvykti rusų turistams į šią Baltijos šalį iki kitų metų, motyvuodama Maskvos įsiveržimu į Ukrainą, kuris, pasak pareigūnų, „vis dar kelia grėsmę Latvijos vidaus saugumui“.

Latvių ministrės pirmininkės Evikos Silinos (Evikos Silinios) kabinetas antradienį nusprendė iki 2025 metų kovo 4 dienos pratęsti Rusijos piliečiams taikomus ribojimus.

Rusijos piliečiams ir toliau bus draudžiama atvykti į Latviją, Europos Sąjungos šalį, turizmo ir poilsio tikslais, sakoma vyriausybės pranešime.

Tačiau kai kuriems rusams bus leista atvykti, įskaitant tuos, kurie turi Latvijoje ar kitoje ES valstybėje narėje galiojančius leidimus gyventi, arba rusus, kurių atvykimas susijęs su humanitariniais sumetimais, pavyzdžiui, politinius disidentus.

2022 metų rugsėjį Baltijos šalys ir Lenkija nusprendė apriboti į jų šalis atvykstančių Rusijos piliečių skaičių dėl pavojaus saugumui, padidėjusio Rusijai pradėjus karą netoliese esančioje Ukrainoje.

Su Rusija besiribojančioje NATO narėje Latvijoje, turinčioje 1,9 mln. gyventojų, gyvena nemaža etninė rusų mažuma, sudaranti apie 25 proc. šalies gyventojų. Ši Baltijos jūros valstybė anksčiau buvo populiari rusų atostogų vieta, o jos sostinė Ryga – populiari rusų turistų savaitgalio kelionių kryptis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

123

Iš durnių net ir juoktis nepatogu ...matyt, viskas prieš neišvengiamą galą...

Jo jo

Kai kam šviesu galvoje, tik ne mano šalelės mikimauzam .

Pilietiškas

Šaunuoliai latviai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS