Latvijos centrinio banko vadovui I. Rimševičiui leista išvykti iš šalies | KaunoDiena.lt

LATVIJOS CENTRINIO BANKO VADOVUI I. RIMŠEVIČIUI LEISTA IŠVYKTI IŠ ŠALIES

  • 1

Latvijos generalinė prokuratūra patenkino Latvijos banko prezidento Ilmaro Rimševičiaus prašymą atšaukti draudimą jam išvykti į užsienį, kad centrinio banko vadovas galėtų dalyvauti Europos centrinio banko (ECB) posėdžiuose kovo 6-7 dienomis.

Pagal generalinės prokuratūros pranešimą, buvęs laikinai nušalintas nuo centrinio banko vadovo pareigų I. Rimševičius pateikė prašymą atšaukti draudimą jam išvykti iš šalies, kad galėtų tinkamai eiti pareigas.

Latvijos kovos su korupcija biuras kaltino I. Rimševičių iš pagrindinio „Norvik“ banko akcininko Grigorijaus Guselnikovo reikalavus 250 tūkst. eurų kyšio. I. Rimševičiui nuo tada buvo uždrausta išvykti iš šalies ir atlikti bet kokias Latvijos banko vadovo funkcijas.

Antradienį Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT) anuliavo Latvijos sprendimą dėl įtarimų korupcija nušalinti nuo pareigų Latvijos banko prezidentą I. Rimševičių.

ESTT interneto svetainėje paskelbtame nuosprendyje teigiama, kad Latvijos valdžia „nepateikė pakankamai įrodymų dėl sunkių įstatymų pažeidimų, kurie yra inkriminuojami šalies centrinio banko vadovui“.

Latvijos banko prezidentas I. Rimševičius trečiadienio rytą sugrįžo į centrinį banką ir vėl pradėjo vadovauti jam. Pats I. Rimševičius tikino nesvarstantis galimybės palikti einamų pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ir kiek jam tai kainavo?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS