Latvijos „Naujoji vienybė“ remia E. Silinos kandidatūrą į premjerus | KaunoDiena.lt

LATVIJOS „NAUJOJI VIENYBĖ“ REMIA E. SILINOS KANDIDATŪRĄ Į PREMJERUS

  • 2

Latvijos valdančiosios centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ valdyba ir Saeimos frakcija parėmė socialinio aprūpinimo ministrę Eviką Siliną (Eviką Silinią) kaip kandidatę į premjerus, trečiadienį skelbia naujienų agentūra LETA.

„Naujosios vienybės“ taryba ir visuotinis susirinkimas dėl to dar turi priimti galutinį sprendimą. Jo laukiama trečiadienį vakare.

Kaip pranešama, E. Silina buvo minima kaip realiausia kandidatė į ministro pirmininko postą.

Premjeras Krišjanis Karinis pirmadienį paskelbė, kad atsistatydins iš pareigų ir nebesieks toliau dirbti šiame poste. Ketvirtadienį K. Karinis įteiks atsistatydinimo pareiškimą prezidentui Edgarui Rinkevičiui.

Savo sprendimo priežastimi K. Karinis nurodė dinamikos stoką dabartinėje vyriausybėje.

„Naujoji vienybė“ Saeimoje turi 26 vietas, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 16, o „Pažangieji“ – 10, taigi, vadinamasis galimos naujos vyriausybės branduolys iš viso turės 52 vietas, arba minimalią daugumą.

Buvusios koalicijos narės „Jungtinis sąrašas“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ turi atitinkamai 15 ir 13 vietų parlamente.

Opozicinė partija „Už stabilumą!“   turi 10 mandatų, o „Pirmiausia – Latvija“ – aštuonis. Taip pat yra du nepriklausomi parlamento nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pirmai pradziai

Tai bent jau grazi.O Kiek turi proto ateitis parodys

GAMTOJE BETVARKĖ...

Tai gamtos kerštas už tai, kad šioje planetoje moterys, kurios turėtų gimdyti ir auklėti vaikus, lenda ne į savo vietą, kur joms skirta. Akivaizdus Lietuvos pavyzdys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS