Latvijos „Naujoji vienybė“ sako esanti pasirengusi deryboms dėl platesnės koalicijos | KaunoDiena.lt

LATVIJOS „NAUJOJI VIENYBĖ“ SAKO ESANTI PASIRENGUSI DERYBOMS DĖL PLATESNĖS KOALICIJOS

  • 0

Valdančioji „Naujosios vienybės“ partija pasirengusi pradėti derybas dėl platesnės valdančiosios koalicijos, po susitikimo su Latvijos prezidentu Edgaru Rinkevičiumi pirmadienį sakė socialinės apsaugos ministrė ir kandidatė į premjerus Evika Silina (Evika Silinia).

Būsimoji Latvijos vyriausybė šiuo metu neturi aiškaus branduolio, todėl „Naujoji vienybė“ stengiasi suformuoti kuo platesnę koaliciją, pažymėjo E. Silina.

E. Silina teigė, kad derybos dėl naujos Latvijos vyriausybės formavimo vyksta su „Jungtiniu sąrašu“, Žaliųjų ir valstiečių sąjunga, „Nacionaliniu susivienijimu“ ir „Progresyviųjų“ partija.

„Naujosios vienybės“ kandidatė sakė, kad jei prezidentas jai patikės formuoti kitą Latvijos vyriausybę, ji taip pat svarbiais tikslais laikys vidaus ir išorės saugumą, prieinamą sveikatos priežiūrą ir kokybišką švietimą.

Kalbant apie Viešųjų paslaugų komisijos – rinkos reguliatoriaus – vaidmenį, reikėtų apsvarstyti galimybę dažniau peržiūrėti elektros energijos skirstymo tarifus. Taip pat svarbu, kad bankai sudarytų tinkamas sąlygas savo klientams, pridūrė E. Silina.

Latvijos ministras pirmininkas Krišjanis Karinis praėjusį ketvirtadienį įteikė savo ir savo vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą prezidentui. E. Rinkevičius šią savaitę pakvietė visas parlamentines partijas į konsultacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS