Latvijos pasieniečiai apgręžė 27 migrantus | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PASIENIEČIAI APGRĘŽĖ 27 MIGRANTUS

Latvijos valstybės sienos apsaugos pareigūnai penktadienį apgręžė 27 žmones, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, šeštadienį pranešė tarnybos atstovai.

Nuo rugpjūčio 10-osios pareigūnai užkirto kelią iš viso 2 724 žmonių mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Per pastarąją parą už neteisėtą sienos kirtimą nesulaikytas nė vienas žmogus.

Nuo rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 85 asmenims. Nuo metų pradžios sulaikyti 437 trečiųjų šalių piliečiai, neteisėtai kirtę valstybinę sieną. Kai kurie sulaikytieji pateikė prašymus dėl prieglobsčio suteikimo.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė iki lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje. Spalio viduryje nuspręsta ekstremaliąją padėtį ten pratęsti trims mėnesiams iki vasario 10-osios.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Lietuvą, Latviją ir Lenkiją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS