Latvijos VRM vadovas paragino uždrausti prostituciją | KaunoDiena.lt

LATVIJOS VRM VADOVAS PARAGINO UŽDRAUSTI PROSTITUCIJĄ

  • 2

Latvijos vidaus reikalų ministras Sandis Girgenis pirmadienį pasiūlė visiškai uždrausti prostituciją šalyje.

Šį pasiūlymą ministras pateikė kalbėdamas konferencijoje „Nacionalinio plano dėl kovos su prekyba žmonėmis kūrimo kelyje“. Jis taip pat paragino bausti tuos, kurie perka seksualines paslaugas, ir priversti juos dalyvauti reabilitacijos programoje.

Pasak ministro, tokios reabilitacijos reikia ir seksualines paslaugas teikiančioms merginoms. Joms reikia padėti susirasti kitą darbą, tvirtino VRM vadovas.

S. Girgenio teigimu, XXI amžiaus pradžioje keista kalbėti apie prekybą žmonėmis, kuri dažniausiai pasireiškia žmonių verbavimu seksualinėms paslaugoms ir kitokiai nelegaliai veiklai.

Anot ministro, prekyba žmonėmis yra glaudžiai susijusi su kitais ekonominiais nusikaltimais. Organizuotas nusikalstamumas išnyks, jeigu jam nebus paklausos, tikino jis.

Valstybė turi nuspręsti, kaip nori spręsti prostitucijos problemą, ir tam suformuoti atitinkamą bausmių  politiką, priimti atitinkamus teisės aktus.

Prostitucija Latvijoje yra dekriminalizuota nuo 1998 metų, tačiau ja užsiimantys asmenys privalo būti pilnamečiai, turėti atitinkamus medicininius dokumentus, teikti paslaugos tik nuosavose arba nuomojamose gyvenamose patalpose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Nieko naujo, sovietų sąjungoj IŠVIS 'sekso nebuvo'. :/

Mikis

Tikriausiai nebestovi? Kaip galima uzdrausti tukstantmeciais gyvavusia profesija? Kaip tik reikia legalizuoti, tada tikrai nebus jokiu "seseliu".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS