Lenkija planuoja iki gegužės pabaigos panaikinti daugumą suvaržymų dėl COVID-19 | KaunoDiena.lt

LENKIJA PLANUOJA IKI GEGUŽĖS PABAIGOS PANAIKINTI DAUGUMĄ SUVARŽYMŲ DĖL COVID-19

Lenkijoje iki gegužės pabaigos bus panaikinta dauguma suvaržymų dėl koronaviruso, trečiadienį pranešė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

„Sergamumo prasme, blogiausia tikriausiai jau yra praeityje“, – žurnalistams sakė M. Morawieckis ir pridūrė, kad užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičių mažėjimas suteikia pagrindo „atsargiam optimizmui“.

Pasak premjero, prekybos centrai ir muziejai galės vėl atsidaryti gegužės 4-ąją.

Pradinių klasių mokiniams tą pačią dieną atsinaujins kontaktinis ugdymas, o likę moksleiviai sugrįš į klases gegužės 29-ąją.

Viešbučiai vėl atvers savo duris gegužės 8-ąją, o kavinės ir restoranai galės aptarnauti klientus lauke nuo gegužės 15 dieną, o nuo gegužės 29-osios – ir patalpose.

Dramos ir kino teatrai taip pat galės atsidaryti gegužės 29-ąją.

Pasak vyriausybės, nuo kovo 15 dienos bus panaikintas ir pusmetį galiojęs reikalavimas lauke dėvėti apsaugines kaukes, bet su sąlyga, kad sergamumas sumažės iki 15 atvejų 100-ui tūkst. gyventojų.

Lig šiol bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze yra paskiepyti maždaug 11 mln. iš  38 mln. Lenkijos gyventojų.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą šalyje nustačius 8 895 naujus užsikrėtimo ir 636 mirties atvejus, bendri jų skaičiai išaugo atitinkamai iki 2 776 927 ir 66 533.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS